Foci

BL: lefocizta a Manchester Cityt a Monaco

Pazar kis meccset játszott egymással a Manchester City és a Monaco február 21-én, Angliában 5-3-ra nyertek a Polgárok úgy, hogy kétszer is vezetett a francia csapat.

Gyors gólról ábrándoztak a hercegségbeliek a szerda esti visszavágó előtt, és meghallgattattak az imáik, hiszen Bernardo Silva centerezése után Kylian Mbappe tette pöccintett közelről a hálóba.

Szűk tíz perccel később Mbappe ismét a hálóba lőtt, de ezúttal lesről indult, így Gianluca Rocchi játékvezető nem adta meg a gólt. A City sokadik labdavesztése után Valere Germain bombázott kapu felé, de nagyon fölé ment a próbálkozása.

A 29. percben Fabinho is betalált, Benjamin Mendy lapos beadása után passzolt a kapuba, és ezzel már a Monaco állt továbbjutásra.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!


A franciák 2-0 után sem dőltek hátra, megnyomták a félidő végét, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

A 62. percben Leroy Sané cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd Sergio Agüerónak gurította a labdát, az argentin azonban magasan a kapu fölé lőtt. David Silva cselei után ismét Agüero került helyzetbe, ezúttal Danijel Subasic hárított ziccert.

Raheem Sterling lövését pont Sané elé ütötte a horvát kapus, a fiatal német játékos pedig a léc alá küldte a labdát a 71. percben. Nem sokáig örülhettek az angolok, hiszen Tiemoue Bakayoko egy szabadrúgás után a bal alsóba csúsztatott a 77. percben.

Megérdemelten jutott tovább a francia gárda, a Citynek csak felvillanásai voltak a visszavágón. A másik szerda esti párharc 0-0-s döntetlennel zárult Madridban, az Atlético így továbbjutott, a Bayer Leverkusen kiesett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, végeredmények:

Monaco – Manchester City 3-1 (2-0)
G: Mbappe 8., Fabinho 29., Bakayoko 77., illetve Sané 71.
Továbbjutott a Monaco 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Atlético Madrid – Bayer Leverkusen 0-0 (0-0)
Továbbjutott az Atlético Madrid 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik