Foci

Talán utoljára néz egymással farkasszemet a futballtörténelem két legjobb kapusa

Leicester City – Sevilla

Az egész futballvilág nagy meglepetésére február 23-án a Leicester City vezetősége menesztette Claudio Ranieri vezetőedzőt, akivel történetük legnagyobb sikereként tavaly megnyerték a Premier League-et.

Találgatások egész sora látott arról napvilágot, hogy vajon mennyire csúszott ki az irányítás az olasz vezetőedző kezei közül, az viszont tény, hogy az angol Craig Shakespeare kinevezése óta a csapat sorozatban két győzelmet is elkönyvelhetett az angol bajnokságban, egyiket ráadásul a dobogóért harcoló Liverpool ellen.

A 2-1-es odavágó idegenben lőtt találata még sokat érhet az angol meglepetéscsapatnak, de valószínűleg a Sevilla sem fogja könnyen adni az előnyét.

Az argentin Jorge Sampaoli nyári kinevezése óta valósággal szárnyakat kapó andalúzok legutóbbi két döntetlenjük ellenére is ott lihegnek a Barcelona nyakán a La Liga dobogójának legalsó fokán, a BL-ben pedig az 1957-58-as szezon óta először juthatnak a kupasorozat legjobb nyolc csapata közé.

Fotó: Europress

Érdekesség, hogy akkor az a Real Madrid búcsúztatta őket a negyeddöntőben 10-2-es összesítéssel, amelyik a négy között a Vasassal találkozott, és a budapesti csapaton csak egy szoros, 4-2-es párharc során jutottak tovább.

A Leicester története során először kerülhet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, így amelyik csapat ma továbbjut, az rég, vagy netán soha nem látott tettet fog végrehajtani.

Juventus – Porto

Hátrányban vagyunk a párharcban, ennek ellenére nem szabad a Barcelona múltheti teljesítményéről beszélnünk a mérkőzés kapcsán. Szilárd elképzeléseink vannak arról, hogy mit akarunk majd játszani, és hiszünk abban, hogy el tudjuk érni azt az eredményt, amit szeretnénk

– nyilatkozta a portugál vezetőedző, Nuno Espirito Santo a tegnapi sajtótájékoztatón, a párhuzamra való utalás pedig nem véletlen.

A Porto feladata hasonlóan nehéznek tűnik, mint a Barcelonáé volt, mivel a sorozat legjobb védelmét kell feltörniük a továbbjutás érdekében, megszakítva egy nem akármilyen veretlenségi sorozatot.

A Juventus a BL idei kiírásában mindössze 2 gólt kapott eddig 7 meccsen, legkevesebbet az egész sorozatban, legutoljára hazai pályán pedig közel négy éve, 2013 áprilisában kaptak ki a Bayern Münchentől, bármilyen UEFA-kiírást figyelembe véve.

A játékosmegfigyelők gondolatai leginkább a két csapat egy-egy fiatal csatártehetsége körül foroghatnak, a portugál André Silva, valamint az argentin Paulo Dybala pedig nagy önbizalommal várja a találkozót a nyilatkozatok alapján.

A Porto fiatal játékosa szerint csapatának minden esélye megvan arra, hogy kiharcolja a továbbjutást, a Real Madrid és Barcelona által körülrajongott Dybala pedig a találkozó előtt arról beszélt, hogy a Juventus mára elérte a Bayern München, Real Madrid, Barcelona hármas szintjét.

Az olasz csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri kicsit óvatosabban fogalmazott:

Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik nagyon jól tudja, hogy hogy kezelje az ilyen helyzeteket. El kell felejtenünk az előző meccset, kizárólag erre a találkozóra kell redukálnunk a párharcot, és meg kell szereznünk az újabb hazai győzelmet.

Egy biztos, a Juventus valószínűleg még nem felejtette el a tavalyi, fájdalmas kiesést a Bayern München ellen.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágó, kedd

Leicester City (angol) – Sevilla (spanyol) 20:45
Az első mérkőzésen: 1-2
Juventus (olasz) – Porto (portugál) 20:45
Az első mérkőzésen: 2-0

Kővágó Renátó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik