Foci

José Mourinho egykori sikerei helyszínén kapitulált

A portugál edző angliai edzősködései alatt az FA-kupában eddig mindig eljutott legalább az elődöntőig. Most nem. A Chelsea tehet erről.

A Manchester Unitedban Wayne Rooney, Anthony Martial és James Wilson sérülés, Zlatan Ibrahimovic pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára a Chelsea elleni FA-kupa negyeddöntő mérkőzésen, ahol ráadásul a Vörös Ördögök idegenben, a Stanford Bridge 40 801 nézője előtt léptek pályára.

Úgy látszik fent nevezett urakat a támadások hatékony befejezéséért aktuálisan felelős Mhitarjan, Rashford, A. Young hármas sem tudta pótolni, lévén a United képtelen volt hétfőn eset gólt lőni. Az örményben ugyan volt remény, aktívan kezdett, már a 12. percben életerős, de a kaput picit elkerülő lövéssel próbálkozott, ám a túlpörgő, Eden Hazardot elkésve felrúgó Ander Herrera a 35. percben megkapta második sárgáját, mehetett zuhanyozni, ahogy Mhitarjan is, lévén a kiállításon csak mosolygó José Mourinho azonnal szerkezetváltást hajtott végre. A gólerős támadó lett az áldozat, helyette a középpálya stabilitása érdekében Fellainit küldte a pályára a portugál mester.

Az első félidő hátralévő nyolc percében már nem történt említésre méltó esemény, ellenben a pihenőt után nem sokkal N’Golo Kanté nagyjából 22 méterről, középről remekül kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (1–0).

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az egyenlítésre érdekes módon nem sokkal a gólt követően akadt esélye a manchesterieknek. Rashford egyedül vezethette rá Cahillre a labdát, megforgatta a védőt, majd ballal lőtt, ám Courtois pazar védéssel mentette meg a góltól a hazaiakat.

A második félidőben a Chelsea nyomott ugyan, ám újabb találatot nem ért el, de ezen az estén ez az 1-0 is simán elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Sorozatban 13. alkalommal nyert odahaza a Chelsea Antonio Conte kezei alatt, a londoniak sorozatban tizenkettedszer nem kaptak ki az MU-tól, míg elmondható, az MU-nak azért sem megy a Chelsea ellen, mert a tíz legutóbbi mérkőzésükön összesen három gólt lőttek. Márpedig ez rettentő kevés.

ANGOL FA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, EREDMÉNYEK:

Chelsea–Manchester United 1–0 (0–0)
London
, Stamford Bridge, 40.801 néző. V: Oliver
Gólszerző: Kanté 51.
Kiállítva:
A. Herrera (35., Manchester United)

KORÁBBAN

Tottenham Hotspur–Millwall (III.) 6–0 (Eriksen 31., Szon 41., 54., 92., Alli 72., Janssen 80.)
Arsenal–Lincoln City (V.) 5–0 (Walcott 45+1., Giroud 53., Waterfall 57. – öngól, A. Sánchez 72., A. Ramsey 75.)
Middlesbrough–Manchester City 0–2
(D. Silva 3., Agüero 67.)

A döntőbe jutásért Chelsea–Tottenham, illetve Arsenal–Manchester City párharcokat rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik