Foci

Jó játékosért adnak annyit, mint amennyit az Atlético fizet új stadionja területéért

Az Atlético Madrid és a város vezetősége megállapodott arról, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő klub 30,4 millió euróért (9,5 milliárd forint) megveszi a területet, amelyen új stadionja áll majd.

A fővárosi együttes és a korábbi városvezetés között már 2008-ban létrejött egy megállapodás, miszerint ha elkészül az új aréna, annak tulajdonosa a klub lesz, nem pedig a város.

A 30,4 millió eurós vételi árat az Atlético három részletben fizeti ki, emellett a klub azt is vállalta, hogy megépít egy négyezer férőhelyes parkolót a közelben

– áll a városvezetés által kiadott nyilatkozatban.

Az új, 67 ezer néző befogadására alkalmas, Wanda Metropolitano Stadion névre hallgató arénába a következő szezon elején költözik be a jelenleg a bajnokság negyedik helyén álló Atlético, mely az elmúlt ötven évben a Vicente Calderónban játszotta hazai mérkőzéseit.

Az eredetileg 20 ezer férőhelyes, elsősorban atlétikaversenyek rendezésére használt Estadio La Peineta nevezetű létesítmény – ebből lesz Wanda Metropolitano – 1994-ben nyitotta meg kapuit. A klub azok után kezdte el a területen a felújítást, hogy Madrid – mely az arénát a játékok központi helyszínének tervezte – nem nyerte el sem a 2012-es, sem a 2016-os olimpia rendezési jogát. A város ezt követően egyezett meg az Atléticóval a létesítmény eladásáról és újrahasznosításáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik