Foci

Magyar játékost igazolna a Steaua Bukarest

A múlt héten elkezdődött a román labdarúgó-bajnokságban a rájátszás, az Iasi az alsóházba került, ott pedig rögtön 3-1-es győzelemmel kezdett a Concordia ellen hazai pályán. A házigazdánál kezdett Bőle Lukács, aki 66 percet játszott és gólpasszt jegyzett csapata győztes találatánál.

A sport.ro azt írta hétfőn, hogy a egy játékosügynök beajánlotta Bőlét a Steaua Bukarest tulajdonosának, Gigi Becalinak, aki annyira bízik tanácsadójában, hogy gondolkodás nélkül leigazolná a magyar játékost.

A 26 éves Bőle ebben a szezonban 22 bajnokin játszott eddig, mindegyiken kezdőként és van már hat gólja, és ahogy a fenti példa is mutatja, a gólpasszokat is osztogatja. A trasnfermarkt.com 600 ezer euróra becsüli a piaci értékét.

Az Iasi elnöke is nyilatkozott a sportoldalnak, és nagyon dicsérte a magyar játékost.

Több klub is érdeklődik iránta, már télen is volt két ajánlat érte, de azt szerettük volna, ha marad még

mondta Florin Prunea.

A 2014 óta Romániában futballozó Bőle Lukács szerződése a nyáron jár le az Iasinál, így a korábbi BEK-győztes Steaua akár ingyen is megszerezhetné.

Becali azt mondta, hogy miután legyőzték a legnagyobb rivális CFR-t, így biztos benne, hogy megnyerik a bajnokságot. A román bajnokság első két helyezettje a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében száll be a küzdelmekbe, de a harmadik és a negyedik helyezett is részt vesz az Európa Liga selejtezőjében.

A Steauau az elmúlt szezonokban csak egyszer, a 2015-16-os idényben maradt le valamely európai kupa főtáblájától. Ott voltak a BL csoportkörében, míg az Európa Ligának szinte állandó résztvevői. A mostani idényben az L csoport utolsó helyén zártak.

Bőle Lukácsot nemrég még honosítani is akarták a román válogatottba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik