Foci

NB I: fővárosi rangadón aratta első győzelmét új stadionjában az MTK

A válogatott vb-selejtezője miatt az utolsó fordulót rendezték a háromhetes szünet előtt az OTP Bank Ligában. A 23. körben (ezzel a hétvégével kezdődött meg a bajnokság harmadik harmada) a harmadik helyen álló Vasas a tizedik MTK otthonába látogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba.

A két gárda összecsapásán nem látszódott, hogy hét hely és tizenöt pont választja el őket a tabellán, sőt inkább a kék-fehérek nőttek ellenfelük fölé.

Az első félidőben egy Ádám Martin lövést leszámítva helyzete is alig volt az angyalföldieknek, míg hazai részről Bouard Ramos kapuját fejelt, Kanta József trükkös szabadrúgása pedig majdnem a rövidben kötött ki. A brazil csatár a kapufája mellett gólt is tudott szerezni, a 42. percben egy szabadrúgás után perdített a kapuba (1-0).

A fordulást követően sem tudott igazán veszélyes lenni a Vasas, Petkovic kapusnak egy-két lövést leszámítva alig akadt védeni valója. Az MTK először győzött az ősszel átadott új stadionjában. 

A bajnokságot vezető Videoton simán legyőzte az ezer sebből vérző Diósgyőr. A miskolciakat továbbra is Vitelki Zoltán irányította, mivel az új vezetőedző, Bódog Tamás csak hétfőn áll munkába. A fehérváriak már a 36. percben kialakították a 2-0-ás végeredményt.

Előbb a frissen honosított Paulo Vinícius csúsztatott a kapuba a 33. percben, három minutummal később pedig Vitalijs Jagodinskis a saját kapujába pofozta a labdát.

A két újonc csatáján a sereghajtó Gyirmót sokáig vezetett Mezőkövesden, végül pontosztozkodással zárult a csata. Egy hete a keleti rangadón simán nyerő Debrecen ezúttal saját közönsége előtt égett a Paks ellen.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 23. forduló

MTK – Vasas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ramos (42.)

Videoton – Diósgyőr 2-0 (2-0)
Gólszerző: Vinícius (33.), Jagodinskis (36. – öngól)

Mezőkövesd – Gyirmót 1-1 (0-1)
Gólszerző: Molnár (63.) ill. Bojovic (22.)

DVSC – Paks 1-3 (0-0)
Gólszerző: Tőzsér (68.) ill. Haraszti (61.), Kulcsár (76.), Bartha (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik