Foci

Európa Liga: nem tudott nyerni a United a rosztovi libalegelőn

Csütörtök kora este három mérkőzéssel megkezdődtek a nyolcaddöntők a labdarúgó Európa Ligában. A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő összecsapások közül kiemelkedett a Manchester United oroszországi vendégjátéka az FK Rosztov otthonában.

José Mourinho alakulata nem mehetett biztosra idegenben, az ősszel még a Bajnokok Ligájában szereplő hazaiak ugyanis saját közönségük előtt az ősszel megverték a Bayern Münchent, ikszeltek a PSV ellen, míg az Atlético Madriddal szemben csak egy góllal maradtak alul.

A libalegelőre hasonlító pályán rendezett mérkőzés első félidejében a United játszott fölényben, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 35. percben Fellaini passza után Ibrahimovic gurította vissza a labdát Mkhitaryan elé, az örmény pedig az ötösről a kapuba lőtt (0-1).

A fordulást követően váltott a Rosztov, bátrabban kezdtek el futballozni, ez pedig gólt eredményezett. A rosszul helyezkedő MU-védők mögött Bukharov lépett ki, majd egy nagyszerű átvétel után kapásból a hálóba bombázott (1-1).

Az egyenlítő gólt követő bő fél órában mindkét együttes előtt adódott kisebb-nagyobb lehetőség, de újabb gól már született, így maradt az 1-1. A visszavágót egy hét múlva rendezik az Old Traffordon.

A másik két mérkőzésen az Anderlecht Cipruson nyert 1-0-ra az APOEL ellen, míg a Köbenhavn már az első percben vezetett az Ajax ellen, végül pedig 2-1-re győzött.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Európa Liga, nyolcaddöntő, odavágó

FK Rosztov – Manchester United 1-1 (0-1)
Gólszerző: Bukharov (53.) ill. Mkhitaryan (35.)

APOEL Nicosia – Anderlecht 0-1 (0-1)
Gólszerző: Stanciu (29.)

Köbenhavn – Ajax 2-1 (1-1)
Gólszerző: Falk (1.), Cornelius (60.) ill. Dolberg (32.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik