Foci

BL: 6-1 ide, vagy oda, a Barcelonát megbüntetik

A katartikus élmény, az eufória néhány embernél átmeneti szereptévesztést okozott.

A Barcelona szerda este megcsinálta a lehetetlent, a párizsi 4-0-ás vereség után hazai pályán 6-1-re verte a PSG-t és ezzel bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé. Luis Enrique, a Barcelona szakvezetője a  mérkőzést követően alig találta a szavakat és leginkább egy horrorfilmhez hasonlította a visszavágót.

Meglehet, a katarzis élményen túl azért is kereste a szót, mert a hatodik gól után örömében akkora sprintet vágott ki, hogy még a sajtótájékoztatón is lihegett.

Azt, ha egy edző ilyen sporttörténelmi pillanatokban elhagyja a számára kijelölt zónát az UEFA nem nagyon szokta büntetni. Azt azonban igen, ha nem csak az edző rohangál örömében a pályára.

A katartikus élmény, az eufória néhány szurkolónál átmeneti szereptévesztést okozott.

Ők annyira átérezték a továbbjutást, annyira beleélték magukat a játékosok és az edzői stáb helyzetébe, hogy azt hitték, maguk is közéjük tartoznak. Így fordulhatott elő, hogy Sergi Roberto találatát követően néhányan berohantak a pályára, csakhogy a játékosokkal testközelben ünnepeljenek.

Ezt az európai szövetség általában pénzbírsággal szokta “meghálálni”.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0) Összesítésben: 6-5 a Barcelona javára
Gólszerző: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – büntetőből), Neymar (88., 90. – büntetőből), Sergi Roberto (90+5.) ill. Cavani (62.)

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0) Összesítésben: 4-1 a Dortmund javára
Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik