Foci

Kizárta a Tatabányát az MLSZ

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kizárta a Tatabányát az NB III Nyugati csoportjából – számol be az MTI.

A testület azért döntött így, mert az együttes zsinórban a harmadik bajnokijára nem állt ki. A klub felügyelőbizottságának elnöke, Molnár Tamás korábban úgy nyilatkozott, azért mondtak fel, mert a szakmai stáb három hónapig nem kapott fizetést 2016 végén.

A többségi tulajdonos, az AGS Sport Kft. által felhalmozott tartozások miatt nem volt esély arra, hogy a Tatabánya FC az NB III-ban folytassa. Ezt már a város fideszes polgármestere, Schmidt Csaba mondta, aki reális célként fogalmazta meg, hogy az utánpótlással foglalkozó csapat a megyei III. osztályból néhány év alatt saját nevelésű futballistákkal visszatérjen az NB III-ba.

A klubot 1910-ben alapították, kétszer ezüst-, négyszer bronzérmes volt az NB I-ben. Legutóbb a 2007/08-as szezonban szerepelt a csapat az élvonalban, a Magyar Kupában háromszor is finalista volt, de a trófeát egyszer sem hódította el.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az UEFA-kupát megjárt gárda a 80-as években a Real Madridot és a Stuttgartot is legyőzte hazai pályán.

Az ügyben egyébként nemrég Várhidi Péter is megszólalt, a korábbi szakmai igazgató azt mondta:

Ezen a szinten jó csapat  épült, de amikor a fizetésed sem kapod meg, sőt, az üzemanyagköltséget sem adják oda, csupán ígérik, fel kell állni. Azért hülyének ne nézzenek! A munkaügyi pert első fokon megnyertem, de tudom, ha a cég megszűnik, a pénzt aligha kapom meg. Pedig mindannyian dolgoztunk volna! Ám úgy nincs értelme, ha minden nap becsapva érzed magad. Sajnálom a klubot, a szurkolókat, a játékosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik