Foci

Bajnokok Ligája: véghezvitte a lehetetlent a Barca, továbbmentek Messiék

A lehetetlenre készült az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A katalán együttes a Paris Saint-Germain ellen 4-0-ra elveszítette odavágó után próbálta meg kiharcolni a továbbjutást a Camp Nouban. Erre soha korábban nem volt példa a legrangosabb európai kupasorozat történetében.

A Barca az utóbbi hetekben alkalmazott háromvédős rendszerben állt fél, Rafinha bekerült a csatársorba Luis Suárez és Neymar mellé, így Messi a hármas mögött futballozhatott.

Luis Enrique együttese nagyon bekezdett – ahogy az várható is volt – amelynek meg is lett az eredménye. A 3. percben nem tudtak felszabadítani a vendégek, az ide-oda pattogó labdát pedig Suárez csúsztatta a rosszul kimozduló Trapp fölött a kapuba (1-0). Az uruguayi csatárnak a 64. meccsén ez volt a 65. gólja a Camp Nouban.

A 8. percben a gólszerző reklamált büntetőt egy kezezés után, majd három minutummal később Draxler megtette ugyanezt a túloldalon, de Aytekin játékvezető sípja mindkét esetben néma maradt.

A félidő hátralévő részében nagy fölényben játszottak a hazaiak, a PSG a labdát is alig tudta megtartani. Neymar és Iniesta lövését leszámítva nem igazán volt veszélyes a Barca, mígnem jött a 40. percben. Akkor Marquinhos totojázása után Iniesta sarkazta középre a labdát, amelyet Kurzawa ügyetlen mozdulattal a saját kapujába továbbított (2-0).

Messiék ugyanúgy kezdték a második játékrészt, mint az elsőt, góllal. A 49. percben Meunier elesett a tizenhatoson belül amellyel buktatta Neymart, a spori pedig az alapvonali játékvezető segítségével megadta a büntetőt, amelyet Messi magabiztosan értékesített (3-0).

Két perccel később a semmit sem mutató PSG javíthatott volna a helyzetén, de Cavani becsúszva csak a rövid kapufát találta el. A franciák egyértelműen váltottak a harmadik bekapott gól után, ennek pedig meg is lett az eredménye.

A 62. percben az öngólt szerző Kurzawa fejelte le Cavani elé a labdát, a csatár pedig kíméletlenül bevágta a léc alá (3-1). A Barcának ekkor az idegenbeli gól miatt további három gól kellett volna a továbbjutáshoz.

Két perccel később minden eldőlhetett volna, de az ziccerben kilépő Cavani lövését lábbal hárítani tudta Ter Stegen. A hátralévő nagyjából 30 percben ment előre a Barcelona, bár már kissé hitehagyottan, így igazán komoly lehetőséget sem tudtak kialakítani.

A legvégén Neymar még szerzett egy gólt csodálatos gólt szabadrúgásból (4-1). A rendes játékidő utolsó percében kaptak még egy tizenegyest a hazaik, azt Neymar váltotta gólra (5-1). Ekkor már “csak” egy gólra voltak a lehetetlentől.

Az a gól pedig jött is, a 90+5. percben a csereként beálló Sergi Roberto lőtte tovább a katalánokat.

A másik szerdai visszavágón a Dortmund szintén hátrányól indult a Benfica ellen, igaz a német együttes csak egy góllal kapott ki Lisszabonban. A sárga-feketék gyorsan ledolgozták a hátrányukat, az odavágón büntetőt hibázó Aubameyang már a 4. percben a kapufa fejelt egy szöglet után (1-0).

A dortmundiak a fordulást követően gyorsan eldöntötték a továbbjutás kérdését. Előbb Pulisic volt eredményes (2-0), majd két perccel később a gaboni gólvágó duplázni, majd a hajrában triplázni tudott, amellyel kialakította a 4-0-s végeredményt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0) Összesítésben: 6-5 a Barcelona javára
Gólszerző: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – büntetőből), Neymar (88., 90. – büntetőből), Sergi Roberto (90+5.) ill. Cavani (62.)

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0) Összesítésben: 4-1 a Dortmund javára
Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik