Foci

BL: A világ legjobb csapata a világ legjobb szurkolói ellen

A Real Madrid a nápolyi pokolba látogat, az Arsenal pedig a Bayern Münchent fogadja.

Arsenal – Bayern München

A bajorok a nyolcaddöntő odavágóján 5-1-re múlták felül hazai pályán az Arsenalt, ezzel alighanem kijelenthető, formalitássá tették a visszavágót. Nem ez az egyetlen ok azonban, ami miatt igencsak főhet mostanában a londoni csapat drukkereinek a feje.

A csalódást keltő bajnoki és BL szereplés miatt egyre inkább napirendben van a 21 éve a csapatot irányító Arsene Wenger szezonvégi távozása, aki ráadásul a hétvégi, Liverpool elleni bajnoki találkozón a cserepadra tette a csapat talán legjobb játékosát, a chilei Alexis Sánchezt.

A két kiírásban összesen 20 gólt szerző támadó kapcsolata angol források szerint megromlott társaival és az edzővel is, az ő esetleges hiánya pedig még inkább megkönnyítheti majd a Bayern München dolgát a visszavágóra.

A francia vezetőedző egyelőre tagadja a pletykákat, és állítja, taktikai okokból hagyta ki hétvégén Sánchezt. Az ex-Barca támadón kívül a középpálya legfontosabb játékosa, a német Mesut Özil sem léphet pályára a találkozón, őt betegség miatt nem tudta nevezni Wenger.

Az egyre jobb formába kerülő müncheniek a német Jerome Boatenget, és a portugál Renato Sánchest leszámítva teljes kerettel készülhettek az összecsapásra, így ha látunk is egy szorosabb mérkőzést, a német továbbjutás nem fog komolyan veszélyben forogni.

Napoli – Real Madrid

Más lehet azonban a helyzet a Real nápolyi vendégjátékának tekintetében. Lorenzo Insigne nagyon fontos idegenben lőtt góljával (3-1) sikerült a Napolinak kétgólos különbségen belül maradni az odavágón, így ha nem is realitás, de akár még meglepetést is okozhat Maurizio Sarri együttese.

A nápolyiak mestere a meccs előtti sajtótájékoztatón a hazai drukkerek fontosságát emelte ki:

A nyomás a Real Madridon van. Ők azok, akiket a világ legjobbjainak tartanak, és mindenki arra számít, hogy nyerni fognak. Mi lehet, hogy nem vagyunk világbajnokok, de a szurkolóink azok, ezt pedig egész Európa látni fogja

– mondta Sarri.

Egy biztos, a rendkívüli fanatizmusukról elhíresült nápolyi drukkerek mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék a címvédő dolgát. A Football Italia értesülései szerint körülbelül 100 Napoli-drukker folyamatos dudálással, kiabálással igyekezte zavarni éjszaka a pihenni vágyó madridi játékosokat, a királyi gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane ráadásul reggel csak taktikai értekezletet tartott a hotelben edzés helyett, szintén az olasz drukkerektől tartva.

A korábbi aranylabdás tréner arra a kérdésre, hogy pályára küldi-e a Ronaldo-Bale-Benzema támadóhármast, sejtelmesen válaszolt:

Amit tennem kell, és amit szeretek tenni, az az, hogy megfelelően használom az egész csapatot. Két kiírásban is harcban vagyunk még, és természetesen szeretnénk megnyerni mindegyiket. Mi vagyunk a Real Madrid, tehát meg kell próbálnunk mindent megnyerni, ahol versenyben vagyunk.

A Napoli története során először kerülhet be a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese közé, a Real Madrid legutoljára a 2009-10-es szezonban nem jutott el legalább az elődöntőig, akkor végül a Lyon búcsúztatta őket a 16 között 1-2-es összesítéssel.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Arsenal (angol) – Bayern München (német) 20:45
Az első mérkőzésen: 1-5

Napoli (olasz) – Real Madrid (spanyol) 20:45
Az első mérkőzésen 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik