Foci

Bajnokok Ligája: Sergio Ramos szinte egymaga fejelte tovább a Realt

A Real Madrid két-, a Bayern München négygólos előnyből várhatta a nyolcaddöntő visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A madridiak nem mehettek biztosra Nápolyban, ugyanis készpénznek lehetett venni, hogy a hazaiak fanatikus szurkolóik buzdítása mellett nekiesnek a madridiaknak.

Így is lett, a Napoli hatalmas iramban kezdte a találkozót, Mertens, Insigne és Hamsík neve mellé is fel lehetett jegyezni egy lövést, míg meg nem szerezték a vezetést. A 24. percben a parádés formában futballozó Mertens lőtte ki a hosszú alsót egy szép összjáték után (1-0), így összesítésben 3-2-re felhozta az olaszokat.

Cristiano Ronaldo öt perccel később lezárhatta volna a párharcot, de hiába vitte el a labdát Reine kapus mellett (akit a saját védője buktatott), végül csak a kapufát találta el. A 38. minutumban ledolgozhatta volna hátrányát a Napoli, de Mertens lövése a hosszú kapufán csattant.

Zidane minden bizonnyal komoly fejmosást tartott a szünetben, mert a fordulást követően mutatott némi életjelet a címvédő. Az egyenlítő góljukra sem kellett sokat várni, az 52. percben szokás szerint Ramos érkezett egy szöglet után és bólintott a kapuba (1-1).

Öt perccel később aztán minden eldőlt, egy újabb szöglet után megint Ramos érkezett és fejelt a hálóba (1-2).

Az utolsó félórában becsülettel küzdött a vendéglátó, de az egyenlítésre sem volt igazán esélye, nem hogy a továbbjutásra. Sőt, a ráadás első percében újabb gólt kaptak, a csereként beálló Morata állította be az 1-3-as végeredményt.

A Bayern München a hazai 5-1 után rettentően kényelmes helyzetben volt az Arsenal elleni visszavágón. A becsületéért küzdő londoni gárda Walcott góljával előnyben volt az első 45 perc után (1-0). Az angol szélső nagyon felvarrta a léc alá, Neuer a kezét is alig tudta megemelni.

A továbbjutásról talán nem is álmodoztak az Ágyúsok drukkerei, de a második játékrész elején a győzelemről is lemondhattak. Az 54. percben Koscielny buktatta Lewandowski a tizenhatosan belül, a francia bekk kiállíttatta magát, ráadásul a lengyel csatár higgadtan értékesítette a büntetőt (1-1).

A bajorok végül kettős győzelemmel mentek tovább, miután Robben, Douglas Costa és Vidal is betalált már emberelőnyben. Az Arsenal megsemmisítő, 2-10-es összesítéssel esett ki.

Szerdán Barcelona – PSG és Borussia Dortmund – Benfica párharcokat rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Napoli – Real Madrid 1-3 (1-0) Összesítésben: 6-2 a Real javára
Gólszerző: Mertens (24.) ill. Ramos (52., 57.), Morata (90+1.)

Arsenal – Bayern München 1-5 (1-0) Összesítésben: 10-2 a Bayern javára
Gólszerző: Walcott (20.) ill. Lewandowski (55. – büntetőből), Robben (68.), D. Costa (78.), Vidal (80., 85.)
Kiállítva: Koscielny (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik