Foci

Nem engedték be a stadionba a tatabányai játékosokat, megint elmaradt a bajnoki

Egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül a labdarúgó NB III-ban szereplő Tatabánya, a hétvégén ismét elmaradt a csapat bajnokija. A Sárvárral játszottak volna, megjelent tíz hazai játékos,

azonban rendőrök állták az útjukat, nem mehettek be a stadionba. A vendégeket minden további nélkül beengedték.

A Nemzeti Sport Online cikke szerint a jegyzőkönyvbe bekerült, hogy nem engedték be a hazai játékosokat a stadionba. Ez azért fontos, mert játékoshiány miatt már a Gyirmót II és az ETO FC Győr elleni mérkőzése is elmaradt tavasszal a Tatabányának, három ilyen okból elmaradt mérkőzés az versenybizottsági tárgyalás után versenyrendszerből való kizárást vonhat maga után. Most viszont ugye ott voltak tízen, plusz a vezetőedző is.

A jegyzőkönyv:

Forrás: mlsz.hu

Vasárnap a tatabányai önkormányzat közleményt küldött el a kemma.hu-nak, ezt változtatás nélkül közöljük:

Vége az olasz szappanoperának!

Miután a Tatabánya FC együttesét működtető gazdasági társaság nem rendezte több mint három millió forintos tartozását az Agora Nonprofit Kft. felé, a városi sportlétesítményeket üzemeltető cég az adósság fennállásáig nem biztosítja a Grosics Gyula Stadion használatát a futball klub számára.

Az egyesület többségi tulajdonosa, az olasz kézben lévő AGS Sport 23 Kft. többszöri felszólítás ellenére sem rendezte tartozását – sem az Agora Nonprofit Kft., sem más városi cégek felé, akik irányába szintén jelentős adósságot halmozott fel. A cég a klub törvényes működését sem biztosította, ennek köszönhetően tegnap az eddig is eredménytelenül működő Felügyelő Bizottsági tagok is lemondtak pozíciójukról.

Az olasz tulajdonos az elmúlt időszakban a közösségi médiában többször is egyértelművé tette: kész lenne a tatabányai labdarúgó utánpótlást is ellehetetleníteni saját céljai érdekében. A város vezetése mindent megtesz a törvényes rend helyreállításáért, szem előtt tartva a tatabányai labdarúgás hosszú távú érdekeit, és maximálisan kiáll az utánpótlás-nevelés mellett.

A Massimiliano Caroletti vezette AGS Sport 23 Kft. 2015 szeptemberében azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszírozza a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További jövőbeni célként fogalmazták meg az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlásbázis működtetését a város biztosítja.

Az önkormányzat, amely nagy reményeket fűzött az olasz tulajdonostárs szerepvállalásához, az elmúlt másfél évben folyamatosan teljesítette kötelezettségeit: átutalta a 25 millió forintos vállalását, támogatja a felnőtt csapatot, az utánpótlás-nevelő Tatabánya Futball Club Egyesületet és fenntartja a sportlétesítményeket – ellentétben az AGS Sport 23 Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt másfél évben. Ez mostanra tarthatatlan állapotot idézett elő a klubnál: a szakmai stáb és a játékoskeret nagy része távozott, az elmúlt két bajnoki mérkőzésre a Tatabánya FC csapata nem állt ki, miközben a távozók közül többen is feljelentést tettek vagy végrehajtást kezdeményeztek az egyesület ellen.

A sárváriak bejutottak a stadionba, de a meccs elmaradt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik