Foci

Nem engedték be a stadionba a tatabányai játékosokat, megint elmaradt a bajnoki

24.hu
24.hu

2017. 03. 06. 15:57

Korábban a témában:

Egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül a labdarúgó NB III-ban szereplő Tatabánya, a hétvégén ismét elmaradt a csapat bajnokija. A Sárvárral játszottak volna, megjelent tíz hazai játékos,

azonban rendőrök állták az útjukat, nem mehettek be a stadionba. A vendégeket minden további nélkül beengedték.

A Nemzeti Sport Online cikke szerint a jegyzőkönyvbe bekerült, hogy nem engedték be a hazai játékosokat a stadionba. Ez azért fontos, mert játékoshiány miatt már a Gyirmót II és az ETO FC Győr elleni mérkőzése is elmaradt tavasszal a Tatabányának, három ilyen okból elmaradt mérkőzés az versenybizottsági tárgyalás után versenyrendszerből való kizárást vonhat maga után. Most viszont ugye ott voltak tízen, plusz a vezetőedző is.

A jegyzőkönyv:

Forrás: mlsz.hu

Vasárnap a tatabányai önkormányzat közleményt küldött el a kemma.hu-nak, ezt változtatás nélkül közöljük:

Vége az olasz szappanoperának!

Miután a Tatabánya FC együttesét működtető gazdasági társaság nem rendezte több mint három millió forintos tartozását az Agora Nonprofit Kft. felé, a városi sportlétesítményeket üzemeltető cég az adósság fennállásáig nem biztosítja a Grosics Gyula Stadion használatát a futball klub számára.

Az egyesület többségi tulajdonosa, az olasz kézben lévő AGS Sport 23 Kft. többszöri felszólítás ellenére sem rendezte tartozását – sem az Agora Nonprofit Kft., sem más városi cégek felé, akik irányába szintén jelentős adósságot halmozott fel. A cég a klub törvényes működését sem biztosította, ennek köszönhetően tegnap az eddig is eredménytelenül működő Felügyelő Bizottsági tagok is lemondtak pozíciójukról.

Az olasz tulajdonos az elmúlt időszakban a közösségi médiában többször is egyértelművé tette: kész lenne a tatabányai labdarúgó utánpótlást is ellehetetleníteni saját céljai érdekében. A város vezetése mindent megtesz a törvényes rend helyreállításáért, szem előtt tartva a tatabányai labdarúgás hosszú távú érdekeit, és maximálisan kiáll az utánpótlás-nevelés mellett.

A Massimiliano Caroletti vezette AGS Sport 23 Kft. 2015 szeptemberében azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszírozza a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További jövőbeni célként fogalmazták meg az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlásbázis működtetését a város biztosítja.

Az önkormányzat, amely nagy reményeket fűzött az olasz tulajdonostárs szerepvállalásához, az elmúlt másfél évben folyamatosan teljesítette kötelezettségeit: átutalta a 25 millió forintos vállalását, támogatja a felnőtt csapatot, az utánpótlás-nevelő Tatabánya Futball Club Egyesületet és fenntartja a sportlétesítményeket – ellentétben az AGS Sport 23 Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt másfél évben. Ez mostanra tarthatatlan állapotot idézett elő a klubnál: a szakmai stáb és a játékoskeret nagy része távozott, az elmúlt két bajnoki mérkőzésre a Tatabánya FC csapata nem állt ki, miközben a távozók közül többen is feljelentést tettek vagy végrehajtást kezdeményeztek az egyesület ellen.

A sárváriak bejutottak a stadionba, de a meccs elmaradt:

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel steer their cars during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.