Élő Foci

Gera góljával nyert a Fradi Újpesten

539 nap után rendeztek ismét derbit a Szusza Ferenc Stadionban, a veterán ferencvárosi középpályás gólja döntött.

Nagy várakozás előzte meg az Újpest-Ferencváros mérkőzést és nem csak azért, mert ez a labdarúgó NB I csúcsrangadója, hanem mert a két rivális rangadóját legutóbb 539 nappal ezelőtt rendezték meg a Szusza Ferenc Stadionban. Lelkesen is kezdett az Újpest, ám egy idő után visszaesett a játék színvonala és legyünk őszinték: unalmas volt a mérkőzés.

A Fradi még így is megszerezte a vezetést az első félidőben, Gera Zoltán megpattanó szabadrúgása akadt be a 35. percben. Nem sokkal később a védő Sternberg került ziccerbe, Balajcza azonban nagyot védett.

A második félidő első helyzete a vendégeké volt, majd ismét az újpestiek próbálkoztak, sikertelenül. Cserékkel próbáltak frissíteni a csapatokon a vezetőedzők, Lázok beállítása pedig abból a szempontból jó döntés volt, hogy okozott azért galibát a ferencvárosi kapu előtt, gólt azonban nem sikerült szereznie.

A hazaiak kétségbeesetten támadtak a végén, de elmarad a csoda, a Ferencváros 1-0-ra nyert, még ha a játék képe alapján ez inkább egy ikszes meccs volt. A Fradi a negyedik a bajnokságban, az Újpest pedig a hatodik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Szusza Ferenc Stadion, Játékvezető: Farkas Ádám

Újpest FC – Ferencváros 0-1 (0-1)

Újpest: Balajcza – Balázs B., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Balogh B., Windecker, Sankovic (Hazard, 83.), Cseke (Heris, 56.) – Perovic (Lázok, 56.), Andric, Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Sternberg, Hüsing, Leandro, Botka (Cukic, 67.) – Dilaver (Hajnal, 80.) – Moutari (Radó, 67.), Gera Z., Djuricin – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Gólszerző: Gera (35.)

Sárga lap: Cseke (51.), Pávkovics (66.) illetve Djuricin (84.), Radó (88.)

Piros lap:

Az Újpest szerette volna meglepni a Fradit

Már az első percben becsúszva kellett tisztáznia Dibusznak a tizenhatos előtt, majd volt egy távoli lövés, Andric eresztette el, de csemege volt a Fradi kapusának.

MEGY A MECCS

Talán mondani sem kell, de azért rögzítsük: lila-fehérben az Újpest, fehér(-halvány zöld) felsőben, zöld alsóban a Ferencváros. A hazaiak kezdték a mérkőzést.

Telt ház az nem lesz

Már csak azért sem, mert egy ilyen mérkőzésen le kell zárni pár szektort a két tábor között és a vendégjegyek sem fogytak el. A hazai drukkerek részéről fel is csendült a “Hol van a tábor, Kubatov, hol van a tábor” nóta. A dallamot könnyen ki lehet találni.

Fotó: 24.hu

Üdvözlöm a kedves olvasókat, itt vannak a kezdőcsapatok

Újpest: Balajcza – Balázs B., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Balogh B., Windecker, Szankovics, Cseke – Perovics, Andrics, Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Sternberg, Hüsing, Leandro, Botka – Dilaver – Moutari, Gera Z., Djuricin – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Eredetileg Nalepa kezdett volna a vendégek védelmében, de a bemelegítésnél megsérült, Sternberg került be a kezdőbe.

Olvasói sztorik