Foci

Döbbenetesen nagy gólt lőttek Gulácsinak, botlott a Lipcse

Az újonc RB Leipzig rendületlenül üldözi a címvédő Bayern Münchent a német labdarúgó-bajnokságban, és ugyan Gulácsi Péterék idegenben nyitották péntek este a Bundesliga 23. fordulóját, ők számítottak az Augsburg elleni mérkőzés esélyesének. Épp ezért volt szenzáció, hogy a 19. percben a hazaiak szereztek vezetést.

Stafylidis húzott egy cselt, majd nagyjából 30 méterről védhetetlenül bombázott Gulácsi kapujába, a magyar kapus csak beleérni tudott a labdába, védeni már nem sikerült.

Nem roppant össze a Lipcse a korai hátránytól, alig telt el pár perc, Werner egyenlített, majd a folytatásban is veszélyesebben játszottak, a második félidő elején pedig át is vették a vezetést Compper találatával. Ezután jött az újabb fordulat, mert ekkor az Augsburg tudott felpörögni, egy szépen végigvitt támadás végén Hinteregger gurította el a labdát Gulácsi mellett, a 60. percben így 2-2-re módosult az állás.

Az egyenlítés nem ültette le a meccset, sőt, szerencsére mindkét csapat megpróbálta megnyerni a találkozót. Talán az Augsburg járt a legközelebb ehhez a 87. percben, Stafylidis villant ismét, ám a kapufát találta el – Gulácsi egyébként résen volt, szóval lehet védett volna, de ezt már sosem tudjuk meg.

A döntetlen úgy igazából senkinek sem jó: az Augsburg maradt a középmezőnyben, a Lipcse hátránya pedig négy pont a Bayern mögött, amely Kölnben lép pályára szombaton.

Eredmény – Bundesliga, 23. forduló

Augsburg – RB Leipzig 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Stafylidis (19.), Hinteregger (60.) illetve Werner (25.), Compper (52.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik