Foci

Az UEFA 0 százalék esélyt lát arra, hogy a Barca továbbjut a BL-ben

Jövő héten folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, a visszavágókat rendezik és az egyik leginkább várt párharc az egyértelműen a Barcelona – Paris Saint-Germain ütközet lesz. A franciák az odavágón megsemmisítették a Barcát, 4-0-ra nyertek a duplázó Angel Di María vezérletével. Az UEFA a folytatás előtt megvizsgálta, hogy kinek mennyi esélye van továbbjutni.

A Barcelona mellett egy bazinagy 0 virít.

Az indok az, hogy eddig 58 alkalommal kerültek 4-0-s hátrányba a csapatok az európai kupaporondok egyenes kieséses szakaszában, de egyszer sem jutottak tovább.

Az Arsenalnak sem túl jó az esélye a Bayern München ellen, mindössze 1,2 százalék. Az is azért, mert az 5-1-re elveszített első mérkőzés után eddig egy együttes volt, amely továbbjutott, még az 1985/86-os UEFA-kupában a Borussia Mönchengladbach. Ők a visszavágón 4-0-ra verték a Real Madridot.

Az Atlético Madrid (96,6), a Juventus (97,3), a Real Madrid (77,2 százalék), a Manchester City (60), a Borussia Dortmund (59,4) és a Sevilla (51,1) az esélyesebb a továbblépésre az UEFA statisztikái mellett. A PSG és a Bayern München mellett természetesen.

Fotó: Getty Images/Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik