Foci

Közel egy év után hazatér az Újpest

szusza ferenc stadion (Array)
szusza ferenc stadion (Array)

Csütörtök este biztossá vált, hogy egy év után visszatér a Szusza Ferenc Stadionba az Újpest. Ezt a Nemzeti Sportközpontokkal folytatott sikeres tárgyalássorozat után hivatalos honlapján osztotta meg szurkolóival a klub.

A megállapodás után már csak a Magyar Labdarúgó-szövetségen és a hatóságokon múlik, hogy jövő szerdán a Megyeri úton fogadja-e a Zalaegerszeget a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Amennyiben a szövetség áldását adja, a lila-fehérek – az eredeti terveknek megfelelően – a Szusza Ferenc Stadionban csaphatnak össze március 4-én az ősi rivális Ferencvárossal.

Az Újpest ősszel a Vasas stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, majd az angyalföldi létesítmény bontása miatt Kecskemétre költözött az együttes. A visszatérés azonban veszélybe került, miután nem tudtak megállapodni a stadion egyes részeinek használatáról az anyaegyesülettel.

Végül múlt kedden közös nevezőre jutottak az UTE-val, így megkezdődött a tárgyalás a labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság és a létesítmény jelenlegi vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, és új büféhelyiségek épültek. A lelátók befogadóképessége 12 670 fő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik