Foci

BL: Ok, nyert a Juve, de mit mondott Casillas Buffonnak?

Szerda este szinte hihetetlen dolog történt, 1993., 24 év után először nyert olasz labdarúgó csapat Portóban. A Juventus törte meg a sikertelenségi sorozatot, mégpedig a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, igaz a 2-0-ás sikerhez az is kellett, hogy nagyjából 65 percen keresztül emberhátrányban játszanak a hazaiak.

A portói Alex Telles a 25. és a 27. perc között kétszer is besárgult, ami ugye piros. A másodikat ezért kapta, nem lehetett vita:

A balhátvéd fejére húzott mezzel ballagott le a pályáról, mert pontosan tudta, azzal, hogy idő előtt mehetett is zuhanyozni nagy szarban hagyta csapatát.

A mérkőzés előtt a nemzetközi sajtó kapuslegendák csatájaként harangozta be a mérkőzést, így a lefújását követően érdekes volt látni, amint a spanyol és az olasz futball egy-egy ikonja, az ezúttal a Porto kapuját védő Iker Casillas (35 éves) és a Juve hálóőre Gianluigi Buffon (39) mezt cserélt és barátságosan elbeszélgetett. Kiderült az is, miről.

A kiállítás nélkül, minden bizonnyal számunkra kedvezőbb eredményt értünk volna el a Juventus ellen. Buffon is azt mondta nekem, hogy a piros lap megkönnyítette a dolgukat. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a visszavágóból

– árulta el a diskurzus lényegi részét Iker Casillas a mérkőzést követően.

Nem látta ezt másképp Nuno Espírito Santo, a Porto vezetőedzője sem, bár ő a kiállítást jogosságát megkérdőjelezte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Alex kiállítása döntő volt. Nem kétséges, hogy Alex Telles meggondolatlan volt, tanulnia kell ebből. Viszont a játékvezető befolyásolta döntésével az eredményt, talán mérlegelhetett volna. Mindent beleadtunk, ilyen körülmények között ennyit tudtunk kihozni a meccsből. Nehéz lesz elkerülnünk a kiesést, de még nincs vége a párharcnak

– értékelt a portugálok edzője.

Olasz részről Massimiliano Allegri mester úgy látta, tizenegy ember ellen is uralták a mérkőzést.

Az egész mérkőzést figyelembe véve csupán öt percig tudott nyomás alá helyezni minket a Porto. Türelmesen futballoztunk, fontos győzelmet arattunk

– értékelt Allegri, akinek végeredményben a cseréi – Marko Pjaca és Daniel Alves – döntötték el a mérkőzést.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, végeredmények:

Porto – Juventus 0-2 (0-0)
G: Pjaca 72., Alves 74.

Sevilla – Leicester City 2-1 (1-0)
G: Sarabia 25., Correa 62., illetve Vardy 73.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik