Foci

A Leicester kirúgta Ranierit

Az olasz kilenc hónappal ezelőtt még angol bajnokságot nyert a csapattal, de idén nagyon gyengén teljesítenek, a 17. helyen állnak, egy pontra a kieső helytől.

A Rókáknál azt érezték, változásra van szükség, ezért rúgták ki Claudio Ranierit. A 65 éves edző csapata csütörtökön a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között 2-1-re kapott ki a Sevilla elleni odavágón.

A csapat közleménye szerint a legnehezebb döntés volt az, amikor úgy döntöttek, megválnak az olasz edzőtől, de úgy vélik, ezzel szolgálják a leginkább a klub hosszútávú érdekeit. Méltatták az érdemeit, ugyanis azt elismerik, hogy változást, minőséget hozott a Leicester életébe.

A klub alelnöke, a thaiföldi Aiyawatt Srivaddhanaprabha szerint az új cél a bennmaradás az angol élvonalban. Az együttes felkészülését az új vezetőedző kinevezéséig az eddigi másodedző, Craig Shakespeare, valamint az eddig segédedzőként dolgozó Mike Stowell irányítja. 13 fordulójuk van.

A most menesztett olasz szakember 2015 júliusa óta irányította a csapatot.

Ranieri menedzseren kívül három futballistáról szólt igazán a tavalyi Leicester City. Az N’Golo Kanté, Riyad Mahrez, Jamie Vardy trió óriási szerepet játszott a bajnoki cím megszerzésében. Persze a kapus Kasper Schmeichel és a védőnégyes (Danny Simpson, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs) remeklése nélkül a másik három játékos tündöklése sem ért volna semmit.

A kulcsemberek közül csak Kanté távozott a nyáron, de az ő hiánya nagyon is érződik a csapat játékán.

(BBC, Leicester)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik