Foci

Theo Walcott rendkívül sportszerű volt, Wayne Shaw nagyon nem

Az angol válogatott labdarúgó rendkívül sportszerű volt az FA-kupa hétfő esti nyolcaddöntője után. Az ellenfél kapusa kevésbé.

Nos, London e délnyugati negyedének ötödosztályú futballistái hétfőn este megmérkőztek a náluk éppen 104 hellyel magasabban jegyzett Arsenallal. Nem történt meglepetés, 2-0-ra kikaptak és kiestek az FA-kupából, de ettől még, vagy éppen ezért ad a meccs bőven témát.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Téma 1:

Wayne Shawról akkor írtunk először, amikor a Sutton United  vaskos meglepetésre bejutott az FA-kupa legjobb 16 csapata közé. A sárgák 45 éves és meglehetősen termetes, a brit sajtó szerint 145 kilós kapusa 2015-ben egyszer már abbahagyta az aktív sportot, de idén a kupamenetelésre visszatért. Mondjuk az Arsenal ellen is, ahogy rendre csak a kispadot koptatta, de láthatóan ott remekül érezte magát.

A méretes portás a szünetben kisétált a büfébe, a szurkolókkal fotózkodott, majd a meccs végén, miután edzője a harmadik cserét is ellőtte és biztossá vált, hogy nem áll be, nem bírta tovább és elkezdett enni.

A probléma nem is ez, hanem az, hogy a szemfüles angol médiamunkások kiderítették, az egyik fogadóiroda kilencszeres pénzt fizetett annak, aki arra tett, hogy Shaw kapus a meccs közben falatozni fog. Márpedig evett. Azon túl, hogy zabálni a meccsen elég tiszteletlen az ellenféllel és a nézőkkel szemben, természetesen az angol labdarúgó szövetség tiltja, hogy bármely játékos, vagy hozzátartozói saját meccsükre fogadjanak.

Nos, a jó Wayne természetesen tagadja, hogy saját magára fogadott volna, de ezt az FA nem biztos, hogy elhiszi neki. A Daily Mail úgy gondolja, az angol szövetség egészen biztosan kivizsgálja az esetet.

Téma 2:

A találkozó mindent eldöntő gólját Theo Walcott szerezte az 55. percben. Az Arsenal támadójának ez volt a 100. Arsenal mezben elért találata és nem mellesleg egymaga tízszer többet ér (22 millió euró), mint a Sutton United játékoskerete együttvéve (2,15 millió euró). Így akár rém nagyképű is lehetett volna a mérkőzés után.

Ehhez képest épp ellenkezőleg, az angol sportszemléletre amúgy is jellemző sportszerű módon a találkozó után belátogatott a legyőzött ötödosztályú ellenfél öltözőjébe és elismeréséül kezet fogott, gratulált az összes ellenfelének. Le a kalappal.

FA-kupa, nyolcaddöntő, eredmény:

Sutton United (V.)–Arsenal 0–2
Gól: Pérez 26., Walcott 55.

Korábban lejátszott mérkőzések eredményei:
Blackburn Rovers (II.)–Manchester United 1–2
Gól: Graham 17., ill. Rashford 27., Ibrahimovic 75.
Fulham (II.)–Tottenham Hotspur 0–3
Gól: Kane 16., 51., 73.
Wolverhampton Wanderers (II.)–Chelsea 0–2
Gól: Pedro 65., D. Costa 90.
Huddersfield Town (II.)–Manchester City 0–0

Millwall (III.)–Leicester City 1–0
Gól: Cummings 90.
Middlesbrough–Oxford United (III.) 3–2
Gól: Leadbitter 27., Gestede 34., Stuani 86., ill. Maguire 64., A. Martínez 65.
Burnley–Lincoln City (V.) 0–1
Gól: Raggett 89.

A negyeddöntő párosításai:

Chelsea – Manchester United
Tottenham Hotspur – Millwall (III.)
Arsenal – Lincoln City (V.)

Middlesbrough – Huddersfield Town (II.) vagy Manchester City (a második mérkőzést 02.28-án, 21 órakor rendezik)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik