Foci

Áll a bál a magyar játékvezetők miatt

Egyre hangosabbak azok az NB1-es kluboktól érkező hangok, amelyekkel a magyar játékvezetés minőségét kritizálják. Tavaly év végén a Ferencváros kezdte a sort, meg is próbált leiratkozni Kassai Viktor sporttársról.

Az első tavaszi forduló után elmondható, öt meccsből három végeredményét befolyásolta hatalmas bírói tévedés, ami azért elég durva.

1, Reklamálhatna a Fradi – ezúttal Farkas Ádám miatt verhetnék a tamtamot. A DVSC-Ferencváros mérkőzés 32. percében ugyanis a sporttárs csúnyán benézte, amint Radó Andrást a mezénél fogva lerántották. A tizenegyes elmaradt.

2, Az NB1 20. fordulója után most az MTK klubigazgatója fakadt ki a csakfoci.hu oldalon – okkal. Domonyai László érdekes taktikát választott, ő látszólag nem az MTK-Honvéd (1-2) mérkőzésen ítéleteket meghozó Pintér Csaba játékvezetőt ostorozta, hanem az egyik alapvonali gólbírót, illetve az oldalvonali, kispadoknál elhelyezkedő  hatodik játékvezetőt. A klubvezető állítja, a kiállítás nem volt kiállítás, a tizenegyes nem volt tizenegyes. És alighanem igaza van.

3, Ugyan az újpesti vezetés nem prüszkölte még tele a sajtót, holott Solymosi Péter adott rá okot épp eleget szombat délután. A Videoton 2-1-es vezetésénél, a harmadik fehérvári találatot eredményező kontratámadás közben már a labdát elrúgni akaró Kálnoki Kis Dávid is elég furcsa körülmények között vesztett egyensúlyt – a felugró játékos lábát elsodorta az érkező Scsepovics –, de ez még hagyján ahhoz képest, amit egy minutával később Danko Lazovics tett.

A szerb támadó az akció közben a nyakánál fogva durván lerántotta a védekezni próbáló Souleymane Diarrát. A sárga lap és kifelé szabadrúgás helyett az Újpest kapott gólt, míg a magából kikelve reklamáló Diarrát kiállította Solymosi. Ezzel el is döntötte a meccset.

A keddi Bors az egykori FIFA-játékvezetőt, Bede Ferencet kérdezte meg mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a játékvezetők a nemzetközi felfogás szerint is nagyvonalúbban, “kevesebb füllel”, ellenben nagyobb tekintéllyel és legfőképp a szabályok betartása mellett vezessék a mérkőzéseket.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Csak pihentetéssel lehet büntetni a játékvezetőket, amely bevételkiesést jelent számukra. Régen is így működött, az MLSZ-nek meg van ehhez a joga, kérdés, akar-e ezzel élni

– fogalmazott Bede Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik