Foci

Egyre mélyebben a nagymúltú magyar focicsapat

Vasárnap Tatabánya-Gyirmót II meccset rendeztek volna a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában, a mérkőzés azonban elmaradt, mert

a kezdésre csak a vendégcsapat jelent meg teljes létszámban, illetve a játékvezetők. A jegyzőkönyvben a hazaiaknál csak Rigó Gábor és a vezetőedző neve szerepel.

Forrás: mlsz.hu

A csakfoci.hu a hétvégén írt róla, hogy nagy valószínűséggel felszámolják a Tatabányát, a 107 éves klub ugyanis az anyagi csőd szélére sodródott. A játékoskeret szétszéledt, a csütörtöki edzésen csak két labdarúgó, illetve a héten kinevezett vezetőedző, Giovanni Scanu jelent meg. A focisták a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg az elmaradt fizetéseiket (amely miatt az MLSZ már többször is büntette a klubot), amennyiben benyújtják erre az igényüket.

Már januárban arról lehetett hallani, hogy veszélyben a csapat NB III-as szereplése a tavasszal.

A nagymúltú klubot 1910-ben alapították, kétszer ezüst-, négyszer bronzérmes volt az élvonalban, ahol legutóbb a 2007/08-as szezonban szerepelt. A kétszeres Közép-európai Kupa-győztes, háromszoros Magyar Kupa-döntős Tatabányának volt négy olimpiai bajnok játékosa (Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván és Szepesi Gusztáv), valamint gólkirálya Kiprich József személyében. Olyan legendák ültek a kispadon, mint Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor vagy Dalnoki Jenő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik