Foci

Több spanyol volt kezdő a Bayernben és a Napoliban, mint a Real Madridban

Visszatért az európai csúcsfoci, négy meccset is rendeztek a Bajnokok Ligájában a héten, és rögtön erős eredményekkel indult a nyolcaddöntő: a PSG 4-0-ra verte a Barcelonát, a Bayern 5-1-re ütötte ki az Arsenalt, a Benfica pedig a Borussia Dortmundot győzte le. Talán egyedül a Real Madrid Napoli elleni 3-1-es győzelme mondható papírformának.

Megszámlálhatatlan érdekességgel szolgáltak a meccsek, ezek közül az egyik a csapatok összeállítása. A klubfociban ugye már senkit nem lepnek meg a légiósokkal teletűzdelt csapatok, és erre a BL-nyolcaddöntő első négy meccse is tökéletes példa volt. Nézzük is, hány hazai labdarúgó lépett pályára a csapatokban:

  • Paris Saint-Germain: 4 francia (3 kezdőként)
  • Barcelona: 5 spanyol (mindannyian kezdőként)
  • Benfica: 4 portugál (mindannyian kezdőként)
  • Borussia Dortmund: 6 német (4-en kezdőként)
  • Bayern München: 5 német (3-an kezdőként)
  • Arsenal: 3 angol (2-en kezdőként)
  • Real Madrid: 4 spanyol (2 kezdőként)
  • Napoli: 1 olasz (kezdőként)

A Bayern Münchenben (Thiago Alcantara, Xabi Alonso, Javi Martinez) és a Napoliban (Raúl Albiol, José Callejón, Pepe Reina) több spanyol játékos kezdett, mint a Real Madridban (Dani Carvajal, Sergio Ramos).

A trendeket ismerve persze nem meglepőek a számok, de azért így leírva elég komoly, hogy a Nápolyban mindössze egy szem olasz volt a pályán a 90 perc során, miközben albán, algériai, guineai, szlovák, szenegáli, belga, lengyel és brazil játékos is volt a csapatban a már említett spanyolok mellett. Mondjuk Lorenzo Insigne gondoskodott arról, hogy észrevegyük, a 8. percben pazar gólt szerzett – utána darálta be őket a Real Madrid.

Insigne szerda esti gólja:

Ez a sorozat minden bizonnyal a jövő héten is folytatódik. Ha más nem, a Manchester Citynél, amelyben általában csak 2-3 angol játékos szerepel a kezdőben. (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 4-0 (2-0)

Benfica (portugál)-Borussia Dortmund (német) 1-0 (0-0)

Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz) 3-1 (1-1)

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 5-1 (1-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik