Foci

A DVSC fel, a Videoton, és a Ferencváros leárazódott

Az NB1-es játékoskeretek összértéke alapján a DVSC a téli átigazolási időszak nyertese. Tavasszal meglátjuk, mit jelent ez a pályán.

A blikk.hu összeállításából az derül ki, hogy igencsak felárazódtak az OTP Bank Liga csapatai. A lap azt állítja, hogy három milliárd forinttal nőtt az NB1 összértéke, ami szerintünk túlzás. Ezért megnéztük a pontos számokat – már amennyiben elfogadjuk a transfermarkt.com weboldal egyes játékosok értékét megbecsülő számait és annak összegzését.

Forrás: transfermarkt.com
  • A táblázat első számsora azt mutatja, 2016. szeptember 1., a nyári átigazolási szezon zárása utáni pillanatban milyen értéket képviselt az adott klub teljes játékoskerete.
  • A második sor, az aktuális, a téli átigazolási időszak utánit jelzi.
  • Az utolsó a kettő százalékos különbségét.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Jól látható, hogy az NB1 játékoskeretének becsült összértéke 3,55 millió euróval, azaz napi 308 forintos középárfolyamon számolva kicsit több, mint egy milliárd forinttal nőtt.

Az átigazolási szezon kimondott vesztese a Videoton és a Ferencváros – más szemszögből nézve ők jó áron értékesítettek játékosokat – pl. a képen Feczesint – és olcsóbbakkal pótolták őket.

A legnagyobb nyertes a 2000-es évek legeredményesebb csapata, a tabellán jelenleg tizedik helyen szerénykedő DVSC, amely a téli átigazolási időszaknak hála közel megmásfélszerezte játékoskerete összértékét.

Persze mindez csak játék a számokkal. Tavasszal meglátjuk, mit jelent mindez pontokban és helyezésekben a pályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik