Foci

BL: Barca ide vagy oda, 4-0-s hátrányból nem lehet továbbjutni

A futballban nincs lehetetlen, de ahhoz nagyon közeli az a kihívás, ami a Barcelonára vár március 8-án. 4-0-s hátrányból kellene felállniuk a katalánoknak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ehhez hasonlóra korábban egyik csapat sem volt képes a legrangosabb európai kupasorozat történetében – írja az uefa.com.

A KEK-ben hozott vissza sírból egy párharcot a Leixões, mely 6-2-es vereséget szenvedett a svájci La Chaux-de-Fonds otthonában, de a visszavágón óriási meglepetésre 5-0-s győzelmet arattak a potugálok, így továbbjutottak 1962-ben.

Az UEFA-kupa 1984-85-ös kiírásában pedig a Partizan Beograd került kilátástalan helyzetbe a Queens Park Rangers otthonában (6-2), de 4-0-ra nyertek a szerbek a visszavágón. Egy évvel később a Real Madrid is óriási bravúrt vitt véghez a Borussia Mönchengladbach ellen (5-1, 4-0).

A Honvédnak sajnos rossz emlékei lehetnek a nagy fordításokról, hiszen a magyar együttes az UEFA-kupa 1987-88-as kiírásában 5-2-es előnyről bukott el a Panathinaikos otthonában (5-1).

A Barcelona fordított már meg párharcot a BL-ben, igaz kevésbé nagy hátrányból. 2000-ben a Chelsea elleni idegenbeli 3-1 után a Nou Campban 5-1-re nyertek hosszabbítás után a katalánok, négy évvel ezelőtt pedig a Milan elleni 2-0 után gáláztak hazai pályán (4-0).

Luis Enrique a keddi meccs után olyan frusztrált volt, hogy az egyik riporterrel össze is balhézott. Meg kell nyugodnia és gyorsan ki kell találnia valamit, na meg persze az se ártana neki, ha Lionel Messi nem játszana olyan pocsékul a visszavágón, mint tette azt Párizsban.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, végeredmények:

Paris Saint-Germain (francia) – Barcelona (spanyol) 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Di María (18. 55.), Draxler (40.), Cavani (72.)

Benfica (portugál) – Borussia Dortmund (német) 1-0 (0-0)

Gólszerző: Mitroglu (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik