Foci

Bajnokok Ligája: Real-siker a csodagólok meccsén, kiütötték az Arsenalt

Szerdán újabb két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Nagy csapatokban ezúttal sem volt hiány, ugyanis Real Madrid – Napoli és Bayern München összecsapásokat rendeztek.

A sorozat címvédője a lehető legrosszabbul kezdte a találkozót, a Napoli már a 8. percben megszerezte a vezetést! Marek Hamsík kiugratása után Lorenzo Insigne vette észre, hogy Keylor Navas máshol kolbászol, és nagyszerű mozdulattal jó 30-ról a bal alsóba tekert (0-1).

A bekapott gól után magához ragadta a kezdeményezést a Real, a 13. percben Karim Benzema még mellé fejelt, öt minutummal később viszont már közelről a kapuba bólintott Dani Carvajal tökéletes beadása után (1-1).

A nápolyiaknak sok momentumuk nem volt a gólon kívül az első 45 percben, a Zidane-csapat uralta a játékot, egy kis szerencsével már előnnyel vonulhattak volna pihenőre. A 29. percben Cristiano Ronaldo hét méterről az égbe lőtte a labdát.  A játékrész hajrájában a francia csatár került ismét helyzetbe, de a kimozduló Pepe Reina mellett a kapufára pörgette a labdát.

Második félidő szintén korai góllal indult, de ezt már a királyiak szerezték. A 49. percben Ronaldo passza után Toni Kroos lőtt nagyszerűen a rövid alsóba (2-1). Öt perccel később Casemiro még Insigne találatát is überelni tudta, a brazil kapásból lőtt irgalmatlan erővel a jobb felsőbe (3-1).

Az olasz együttesnek egy nagy helyzete volt a második gól megszerzésére, de Mertens nagy helyzetben fölé bombázott. Az utolsó tíz percre fordulva a korábbi Real-játékos, José Callejón a kapuba talált, de lesről, így Zinedine Zidane fiai megnyugtató előnyből várhatják a visszavágót.

Bajnokok Ligája: Real-siker a csodagólok meccsén, kiütötték az Arsenalt 1
Fotó: Europress

Münchenben két régi jó ismerős futott össze, a Bayern és az Arsenal az utóbbi évek során párszor már találkozott, amelyből rendre a bajorok jöttek ki jobban. Ezúttal is a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Arjen Robben már a 11. percben meglőtte a szokásos gólját (1-1). A holland befelé tolta a labdát, majd ballal a hosszú felsőbe csavart.

A 29. percben a semmiből egyenlítettek az Ágyúsok. Egy szöglet után Robert Lewandowski felrúgta Laurent Koscielnyt, a megítélt büntetőt azonban Manuel Neuer kivédte, de a kipattanót már nem hibázta el Alexis Sánchez (1-1).

Az első félidő után akár az Arsenal is vezethetett volna, de Mesut Özil ziccere után nagy bravúrral hárított Neuer. A kihagyott lehetőséget a fordulást követően megbosszulta az Ancelotti-legénység, az 53. percben Philipp Lahm beadása után Lewandowski bólintott gyönyörűen a hálóba (2-1).

Ezt követően gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a továbbjutást a Bayern. Előbb egy nagy játék után Thiago Alcantara talált be (3-1), majd a 63. percben szintén a spanyol játékmester volt eredményes (4-1).

A Bayern a csereként beálló Thomas Müller révén megrúgta az ötödiket is (5-1), így a továbbjutást már zsebben is érezhetik.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó

Real Madrid – Napoli 3-1 (1-1)
Gólszerző: Benzema (19.), Kroos (49.), Casemiro (54.) ill. Insigne (8.)

Bayern München – Arsenal 5-1 (1-1)
Gólszerző: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago (56., 63.), Müller (88.) ill. Alexis Sánchez (30.)

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik