Foci

Újpest polgármestere kiakadt a stadionmizérián

Továbbra sincs megállapodás az Újpest FC labdarúgóklub, illetve az anyaegyesület UTE között, így jelen állás szerint a lila-fehérek Kecskeméten játsszák majd hazai bajnoki mérkőzéseiket. Erről még hétfőn este beszélt Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője az M4 Sport Sport7fő című adásában. Azt mondta, a felek között az alapellentét jelenleg a Megyeri út felöli fejépület jelenti, ott ugyanis a futballklub rehabilitációs központot szeretne létrehozni, az egyesület pedig

“kocsmában, szülői váróban gondolkodik.”

Markovits László, a Vasas klubelnöke a hétvégén jelentette be, hogy az új Illovszky Stadion átadásáig a piros-kékek bérlőként a Szusza Ferenc Stadionban játsszák majd hazai mérkőzéseiket, Gyarmati Eszter azonban leszögezte, az angyalföldiekkel ellentétben ők nem vendégek szeretnének lenni, hanem hosszútávú megoldást keresnek. A Magyar Labdarúgó Szövetség várhatóan szerdán tart majd pályabejárást a Szusza Ferenc Stadionban, és csak ezt követően dől el véglegesen, hogy élvonalbeli mérkőzésekre alkalmas-e a létesítmény.

Ez a hír akasztotta ki teljesen Wintrmantel Zsoltot, Újpest polgármesterét, aki rajta tartja a mutatóujját a focicsapat körüli történéseken. A Facebookon intézett egy kirohanást kedd délután, azt írta:

Kezd nagyon elegem lenni ebből a stadion mizériából.

Az Újpest FC vezetésétől hallottuk már hogy azért nem játszunk a Szuszában, mert nincs használatbavételi engedély. De már van! Aztán hallottuk, hogy azért nem, mert nincs biztonsági rendszer (amit egyébként az FC szereltetett le), amit az UTE, az MLSZ és az NSK most megoldott, hisz a Vasas itt fog játszani. Aztán hallottuk, hogy hosszútávú szerződés kell, de Kecskeméten is csak a szezon végéig szól. Ráadásul eddig is évenként aktualizálták az NSK-val.

Most éppen a fejépületbeli rehabilitációs központ kontra szurkolói pub az új kifogás. Teszem hozzá, ha jól emlékszem, akkor az FC is irodát, shopot és pubot tervezett oda eredetileg és nem rehabilitációs központot, de ez apróság…

Kíváncsi leszek, ha az egész fej épületet megkapja az FC, akkor mit találnak ki újra, hogy ne játszanak itthon?!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik