Foci

Tönkreverte a PSG a Barcelonát, kikapott a Dortmund

A Paris Saint-Germain azt csinált hazai pályán katalán ellenfelével, amit csak akart és 4-0-ra nyert. A Benfica is nagyot lépett a továbbjutás felé.

Kedden végre visszatért a labdarúgó Bajnokok Ligája, ráadásul rögtön egy remek párosítással: a nyolcaddöntő első mérkőzésén a PSG fogadta a Barcelonát. A katalán csapat elég álmosan kezdett, a párizsiak pedig ezt kihasználva már a legelejétől rohamoztak, ter Stegennek hatalmas bravúrt kellett bemutatnia már a 11. percben. Nem sokkal később már a német kapus is tehetetlen volt, Di María szabadrúgásból lőtt a hálóba a sorfal fölött.

Di María első gólja:

Lehet, hogy pont ez kellett a Barcelonának, a bekapott gól után kicsit aktivizálták magukat, Neymar tökéletes kiugratása után Gomes került ziccerbe a 27. percben, Trapp azonban nagyot védett. Ez az egy felvillanása volt az első félidőben a Barcának, a 40. percben ráadásul megduplázta az előnyét a PSG, Messi veszített labdát, a kontra végén a télen 40 millió euróért igazolt Draxler higgadtan fejezte be a támadást. A német játékos a párizsiaknál első bajnokiján, első kupameccsén és az első BL-meccsén is gólt szerzett – nem rossz vétel.

Draxler duplázta meg a párizsi előnyt:

A második félidő elején még mélyebb gödörbe került a Barcelona, az 56. percben újra Di María villant, a tizenhatos előteréből tekert ballal a felső sarokba, ter Stegen tehetetlen volt.

Di María második gólja:

És ha bárki azt hitte, hogy itt vége is volt a párizsi gálaelőadásnak, az bizony tévedett. Mondjuk ki: a PSG lefocizta a Barcelonát. Felkészültebbnek és frissebbnek tűntek a hazaiak, sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. A 72. percben aztán az addigra több nagy lehetőséget is elpuskázó Cavaninak is kijött a lépés, egy hajszálpontos kiugratásból szerezte meg a franciák negyedik gólját.

Cavani gólja:

A Barcelonának egyszerűen semmi sem jött be, a 84. percben egy szöglet után Umtiti fejese a kapufáról pattant ki. Elmaradt a barcelonai szépítés, 4-0-ra nyert a PSG és szinte továbbjutott, hacsak nem következik be valami csoda a visszavágón. Mert bizony arra lenne szüksége a Barcának, amelynek holtversenyben ez a legsúlyosabb BL-veresége: 1994-ben az AC Milantól, 2013-ban a Bayerntől kaptak ki szintén 4-0-ra.

ÉEgy kissé megdöbbentő statisztika: Unai Emery, a PSG vezetőedzője bár sok borsot tört már a Barcelona orra alá, csak másodszor győzte le a katalán együttest.

Fotó: MTI/EPA/Tiago Petinga

Izgalmasnak ígérkezett a Benfica és a Borussia Dortmund összecsapása Lisszabonban. Az első helyzet ugyan a hazaiaké volt, utána azonban főleg az történt a pályán, amit a német csapat akart. Más kérdés, hogy kapura lövése csak elvétve volt a BVB-nek, nem is sikerült megszerezni a vezetést a szünetig. A sok kihagyott vendéghelyet a második félidő elején bosszulta meg magát, egy szöglet után Mitroglu elé került a labda és közelről a kapuba lőtt.

Mitroglu gólja:

Az 57. percben nagy egyenlítési lehetősége volt a Dortmundnak, büntetőhöz jutottak, de Aubameyang pocsék próbálkozását védte Emerson.

A kimaradt tizenegyes:

Innentől kezdve valahogy lendületét veszítette a Borussia, voltak ugyan helyzetecskék, de ezek egytől egyig kimaradtak.  A Benfica kihúzta a lefújásig, így kisebb meglepetésre előnyből várhatja a dortmundi visszavágót.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain (francia) – Barcelona (spanyol) 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Di María (18. 55.), Draxler (40.), Cavani (72.)

Benfica (portugál) – Borussia Dortmund (német) 1-0 (0-0)

Gólszerző: Mitroglu (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik