Foci

Mészáros Lőrinc Európa egyik legjobb fociakadémiáját építené fel, de nem Magyarországon

Mészáros Lőrinccel jelent meg egy interjú a horvát republika.eu oldalon a napokban, ő ugyanis az eszéki focicsapat társtulajdonosa. A lap megjegyzi, hogy Mészárosnak igen érdekes tervei vannak az Osijekkel, amely jelenleg a harmadik helyen áll a horvát élvonalban.

Pár napja már írtunk arról, hogy Mészáros Lőrincék Eszéken húznák fel a következő horvát nemzeti stadiont. Ez szóba került a mostani interjúban is, kiegészítés ezzel kapcsolatban, hogy amíg az elkészül, addig építenének egy kisebb stadiont is az akadémiának, de olyat, ami megfelel az UEFA előírásoknak, azaz az első csapat akár nemzetközi meccseket is játszhatna ott.

Ami pedig a klubot illeti, azzal kapcsolatban aztán elég merész terveket fogalmazott meg Mészáros. Azt mondta, a régió legjobb akadémiáját akarják felépíteni.

Az a célunk, hogy a mién legyen a legerősebb akadémia. Nem csak Horvátországban, hanem a régióban. Eszék mindig is ismert volt a tehetségeiről, akik aztán eljutottak a válogatottba és magasan jegyzett európai csapatokba is

– mondta Mészáros Lőrinc, aki ugye annak a Puskás Akadémiának a vezetője, amely kiemelt támogatást kap a TAO-ból itthon.

Az Index megjegyzi, hogy az elmúlt évben mintegy 10 millió eurót, nagyjából 3,1 milliárd forintot tettek bele eddig Mészárosék az eszéki klubba, a magyar állam pedig a határon túli magyar kisebbség támogatására hivatkozva további 1 milliárdot tett hozzá.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik