Foci

Még a végén hazatérhet az újpesti focicsapat

Őze István klubelnök szerint az UTE lemondott a Szusza Ferenc Stadion fejépületének használatáról, így megkezdődött a tárgyalás az újpesti labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság és a létesítmény jelenlegi vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.

Az anyaegyesület a szurkolók érdekében mondott le a fejépület használatáról, hogy az együttes tavasszal már valóban hazai pályán fogadhassa ellenfeleit, így például legközelebb március 4-én az ősi rivális Ferencvárost

– mondta az MTI-nek a sportvezető, aki erről a kedd délutáni tárgyaláson állapodott meg.

Őze István arról is beszámolt, hogy az UTE megállapodást kötött a magyar szövetséggel (MLSZ), eszerint vállalja a stadion biztonsági rendszerének helyretételét és pótlását 7,4 millió forint értékben, hogy a szerdai pályabejáráson az MLSZ illetékesei élvonalbeli mérkőzések rendezésére alkalmasnak találják a létesítményt.

Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője korábban az M4 Sport Sport7fő című adásában még arról beszélt, hogy az UTE-val egyelőre nem sikerült megállapodni a hosszú távú használatról. Ezen Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt fel is húzta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik