Foci

BL: két nap, négy szuperrangadó

Elindul a BL egyense kiesése szakasza, ahol a portugál listavezető a német negyediket fogadja, míg a francia második a spanyol másodikat. Nem lesznek rossz meccsek.

Beharangozó írásunkat azért kezdjük a “kisebb meccsel”, mert érzésünk szerint az lesz a jobb, a gólgazdagabb. Mindezt arra alapozzuk, hogy a Benfica a bajnokságban 21 meccsen 47 gólt lőtt, míg a Dortmund 40-et húsz találkozón, de ha ehhez hozzátesszük, hogy a németek a BL-csoportkörben 21 gólt lőttek hat meccsen – ez a legtöbb és BL-csúcs is egyben – talán nem tévedünk, hogy érdekes, nyíltsisakos mérkőzés várható Liszabonban.

A Dortmund esetében a két gólos meccsenkénti átlag sem rossz, hát még a több, mint három, de a két sorozat közti különbségre mégis kitért Thomas Tuchel vezetőedző.

Nehéz átmentenünk ezt a pontosságot, ezt a koncentrációt azokra a találkozókra, amelyek nem a nagy színpadon, távol a rivaldafénytől zajlanak

– adott magyarázatot a német vezetőedző a két sorozat különbségére és arra, hogy a BVB szombaton nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a sereghajtó Darmstadt otthonában.

A Benfica az elmúlt hat szezont figyelembe véve harmadszor juthat be a legjobb nyolc közé a BL-ben, míg a 2013-ban döntős Borussia Dortmund a 2013/14-es idény után először léphet tovább a nyolcaddöntőből.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Megérzésünk az, hogy a nyílt sisak a Barcelona-Paris Saint-Germain mérkőzésen nem lesz jellemző, marad az óvatos, taktikai csata – bár ne legyen igazunk.

Hiába a hazai pálya, mégis a PSG részéről várható a vasfegyelem. A párizsiak az utóbbi hat mérkőzésükből egyet nyertek meg a katalánok ellen, amely  2013-ban és 2015-ben is a negyeddöntőben búcsúztatta a PSG-t. Lucas, a párizsiak brazil támadója azzal nyugtatja magát, és csapattársait, hogy

Nincs verhetetlen csapat, de természetesen ők a párharcunk esélyesei. A világ legjobb együttese, tisztelnünk kell őket.

A PSG és a Barcelona csatáját leegyszerüsíthetjük mondjuk két mesterlövész párharcává is. Edinson Cavani az utóbbi hat mérkőzésén kilenc gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve már 33-nál jár a mostani szezonban. Az uruguayi csatár eggyel többet lőtt, mint amennyit a másik oldalon az isteni Lionel Messi elért eddig.

A BL góllövőlistáján egyébként ők állnak az első két helyen, Messi tíz találattal az első, Cavani hattal a második.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Kedd:
Benfica (portugál)-Borussia Dortmund (német) 20.45
Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 20.45

Mindkét mérkőzés 20.45 órakor kezdődik, a visszavágókat pedig március 8-án rendezik.

Szerda:
Bayern München (német)-Arsenal (angol) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz) 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik