Foci

Madridban kupadöntőzik a Barcelona

A madridi Vicente Calderón Stadionban rendezik a labdarúgó Spanyol Király Kupa döntőjét május 27-én. Ez lesz a 14. alkalom, amikor az Atlético Madrid otthonában játsszák a kupa fináléját, amelyben idén a címvédő FC Barcelona ellenfele az Alavés lesz.

A baszkföldi klub tulajdonosa, Josean Querejeta néhány napja a spanyol szövetséghez fordult, mert el akarta érni, hogy a Vitoria városától mindössze 62 kilométerre fekvő Bilbaóban, a San Mamés Stadionban legyen a mérkőzés, de ott május 30-án Guns N’ Roses-koncertet rendeznek, ezért nem engedélyezték.

Az FC Barcelona illetékesei azt szerették volna, hogy az ősi rivális Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban játsszák a döntőt, annak ugyanis jóval nagyobb a befogadóképessége. Florentino Perez klubelnök azonban nem egyezett bele, mivel azon a héten építési munkák zajlanak majd a létesítményben.

A Vicente Calderónnak a kupadöntő lesz a búcsúmeccse, azt követően ugyanis elkezdődik a bontása, az Atlético pedig az új fővárosi arénába, a Wanda-Metropolitanóba költözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik