Foci

A horvát válogatott focista büszke arra, hogy a magyar bajnokságba szerződött

Már egy ideje pletykálták, hétfőn pedig hivatalossá vált, hogy a Videoton labdarúgócsapata megegyezett a Dinamo Zágrábbal, így a kétszeres horvát válogatott csatár, Mirko Maric Székesfehérváron folytatja. Minden bizonnyal vele pótolja a klub a Dél-Korába igazolt Feczesin Róbertet.

Maric 2020-ig írt alá a Vidihez.

Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy sikerült a Videoton FC-hez szerződnöm, rengeteg jót hallottam erről a klubról.

Várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal és bekapcsolódjak a munkába, a volt Jugoszlávia területéről többen is szerepelnek itt, úgyhogy szerintem nem lesz problémám a beilleszkedéssel. Azért jöttem, hogy bajnoki címhez segítsem a Vidit, nyáron pedig valamelyik nemzetközi kupában csoportkörbe jussunk” – mondta a 21 éves játékos a vidi.hu-nak.

A bosnyák születésű Maric a Siroki Brijeg csapatában kezdte, ott figyelt fel rá a zágrábi Dinamo, de az elmúlt szezonokat kölcsönben töltötte az NK Lokomotiva együttesénél, ahol 73 meccsen 17 gólt szerzett. Bosnyák-horvát kettős állampolgár, U19-ig a bosnyák utánpótlás-válogatottakban játszott, az U21-ben azonban már a horvátoknál, Ante Cacic szövetségi kapitány pedig már a felnőttek közt is játszatta a Kína és a Chile elleni barátságos meccseken.

Fotó: Europress/Imaginechina/Hu yan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik