Foci

Dzsudzsák Balázst csőbe dugták

Különleges, az űrhajósoktól elcsent eljárással rehabilitál válogatottunk csapatkapitánya egy-egy kimerítő edzés, vagy meccs után.

A technikai újítások tárháza egyre szélesebb az élsportban. Hosszú Katinka előszeretettel használ egy olyan maszkot, amely kvázi magaslati edzést imitál tengerszinten.

Most Dzsudzsák Balázs lepett meg minket egy fotóval, ahol az látszik, az arab Al Wahdában lejátszott meccsei után rendszerint betolják egy zárt tepsibe úgy, hogy válogatottunk csapatkapitányának a teste csak hasától van kint.

Forrás: instagram.com

Az Al Wahda elég gazdag klub és rendkívül nyitottnak tűnik az újdonságokra, bár a Vacusport nevű szerkezet, amely a fizikai teljesítmények utáni regeneráció fokozására találtak ki, már elég elterjedt a világban máshol is.

Balázs nem csinál mást, mint terhelés után ebben pihenget. A szerkezet eközben pozitív és negatív nyomás ciklusokat ismétel, ami alatt szűkíti és tágítja a kapillárisait a játékos alsó teste körül. A módszer tudományos alapja az űrkutatásból származik, ahol az űrben, a súlytalanság állapotában ki kellett találni valamit az űrhajósok testében a véráramlás fokozására.

A versenyzők sportolók azonnal érzik az eljárás hatását, ami értelemszerűen növeli a teljesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik