Foci

Egymás karjába borulnak a lila-fehérek a zöld-fehérek

Egyre furcsább dolgok történnek Újpesten. Az Újpest FC mondván, hogy az UTE U17-es és U19-es csapatainak első osztályból történő kiesése a gyenge szakmai munkát bizonyítja, egy éve saját utánpótlást indított U15-ös korosztálytól felfelé és felmondta a szerződését az UTE-val.

Így az UTE “kimenet”, felnőtt csapat nélkül maradt, ami módfelett bosszantja őket, ezért a klubvezetés ott tesz keresztbe az Újpest FC belga tulajdonosának, ahol tud. Most például nem hajlandóak hosszú távra szerződni az Újpest FC felnőtt csapatával, amely így nem edzhet a Megyeri úton, és tavasszal minden bizonnyal Kecskeméten játssza a meccseit.

Így akár a Szusza Ferenc Stadion használata körül zajló mizéria – pontos részletek a miértről itt – újabb állomásának tekinthetjük azt, hogy a 2017. január 1-től törvényileg a vagyonkezelői jogokat birtokló UTE labdarúgó utánpótlás szakosztálya nem a helyben lévő, a 130 éves történelmi múltját jelentő Újpest FC-vel köt szerződést és viszont, hanem  250 kilométerrel arrébb, ráadásul egy zöld-fehér alakulattal, a Rapid Wiennel.

Nyilvánvaló, hogy elsősorban az Újpestnek neveljük a játékosainkat, és oda ajánljuk fel őket. Ha azonban az Újpest úgy látja, egyesek nem férnek bele a koncepciójába, azon játékosok számára szeretnénk olyan alternatívát biztosítani, ami közel van, mégis nívós bajnokságban, profi szinten tudják folytatni a karrierjüket. Szeretnénk, ha több nemzetközi mérkőzésünk lenne, osztrák és szlovák első osztályú csapatokat kerestünk fel. Törekszünk arra, hogy oda-vissza legyenek találkozók, hogy optimális nemzetközi mérkőzéseket játszhassanak a gyerekek. Január végén például ezért jártunk az ausztriai Rapid Wiennél. Természetesen nem zárkózunk el attól sem, ha a mi játékosainknak szeretnének profi szerződés felajánlani

– idézi az utelabdarugas.hu Fórián Zsoltot. Ha első olvasatra nem érthető ez a kesze-kusza történet, úgy röviden:

Partnerszerződést köt az UTE-utánpótlás a Rapid Wiennel. Az Újpest FC-vel nem tud. Vicc.

(Nyitóképünkön az UTE utánpótlás vezetői mosolyognak a bécsi Rapid-stadionban – fotó utelabdarugas.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik