Foci

Deutsch Tamás megint mondott egy-két érdekeset

Az MTK elnöke eposzi, jelzőről, honfoglalásról, sátoros ünnepről is szót ejtett a labdarúgó csapat, a stadion és a nézőszám kapcsán. Jönnek a részletek.

Szerdán sajtótájékoztatón jelentette be az MTK elnöke, hogy az átlag 4000 néző a cél az új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ezt 2020-ig kellene elérni, ezért mostantól csökkentik a jegyárakat. Nem kicsit, nagyon; 55-60 százalékkal. Továbbá 12 év alatt mindenki ingyen jöhet be, és még szurkolói kártya sem kell a jövőben.

Az MTK szurkolók közösségi oldalán hozzászólók többsége és mi is úgy gondoltuk, fél éve, az új stadion átadása pillanatában elég nagy hülyeség volt azt gondolni; a kék-fehér ultrák hétvégente forgalmi dugót okoznak majd a Hungária körúton csak azért, hogy nagyjából két és félszer annyit fizessenek, mintha valamelyik pláza kényelmes melegében megnéznének egy hollywoodi szuperprodukciót. Ezt a meccsnapi jegyeladás alakulása alátámasztani látszott.

Most hiába a hátra arc, a jegyárcsökkentés, Deutsch Tamás továbbra sem így gondolja ezt. Alátámasztandó mondott egy-két érdekes dolgot. Idézzük az elnök legfrappánsabb magyarázó körmondatait:

  • Osztom azt a nézetet, hogy az az átlagnézőszám, ami ma a magyar bajnokság első osztályának mérkőzéseit jellemzi, sajnos alacsony.
  • A tények ugyan ezt nem támasztják alá, de eposzi jelző az MTK hazai mérkőzéseit illetően, hogy az NB1-ben általában a legkisebb nézőszám mellett megtartott mérkőzések az MTK meccsei.
  • Az MTK esetében, hasonlóan szinte kivétel nélkül az első osztályú klubokhoz, a jegyárbevétel, az összbevétel egy számjegyű százalékát éri el és ez nem a tíz felé közelít.
  • Stadionépítés nélkül, ezt az oly sokszor emlegetett változást, hogy végre több néző jegy és bérletvásárlásából nagyobb árbevételre tudjanak építeni labdarúgó klubjaink, nem lehet elérni.
  • Szeretném attól a ma már üres általánossággá vált mondattól megkímélni Önöket, hogy nem a stadionok futballoznak, nem a stadionok nyújtotta nézői élmény, a komfort, a most már az új Hidegkuti Nándor Stadion esetében is bárki számára elérhető jegyár az, ami meghatározza, hányan járnak  ki labdarúgó mérkőzésekre, hanem hogy milyen jó a foci.
  • Elnézést kérünk a kedves MTK-szurkolóktól, de az egyesület vezetői, a stadion működéséért, üzemeltetéséért felelős szakemberek sajnos gólt nem tudnak rúgni. Ezt a kötelezettséget a játékosokra bízzuk.
  • Ezer évvel ezelőtt, a honfogló őseink itt a Kárpát-medencében megálltak és nem mentek el az Ibériai-félszigetig. Itt viszonylag csekély a napsütéses órák száma novembertől-áprilisig, éppen ezért a gyep megfelelő karbantartása, normális felelős üzemeltetése a korszerű fűnapoztató berendezés beszerzését teszi szükségessé.
  • Csodaszámba megy, sátoros ünnepet tartunk, fáklyákat gyújtunk, hogy kérem, a mérkőzés utolsó 13 percére beállt a rendkívül tehetséges 19 éves játékos. Nézzük meg az Európa-bajnokságon a portugál válogatottban hány rendszeresen pályára lépő 20 év alatti, közeli játékos volt. Szerintem ezt kell erősíteni.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik