Foci

Szalai Ádám megint mondott valamit, amit meg kellene hallani

A magyar labdarúgó-válogatott és a Hoffenheim csatára arra figyelmeztet, valami nincs rendben az utánpótlással.

Szalai Ádám hétvégén csereként beállva két gólt lőtt egykori klubja, a Mainz hálójába (Hoffenheim-Mainz 4-0). Valljuk meg őszintén, válogatottunk csatára nincs könnyű helyzetben, mert a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Bundesligában nagy a tülekedés, elég nehéz a stabil kezdő titulust kiharcolni.

Ezért is örömteli, ha már szóhoz jutott a tízgólos Sandro Wagner eltiltása miatt, élni tudott a lehetőséggel.

Helyzete ellenére Szalai kitartó, hét éve Németországban játszik, és a hétvégi teljesítménye alapján a forduló válogatottjába is beválasztották. Megjegyzendő, Nagy Ádámmal (Olaszország, Seie A, Bologna) és Lang Ádámmal (Franciaország, Ligue, Dijon) egyetemben pillanatnyilag ők hárman azok a magyar labdarúgók, akik viszonylagos rendszerességgel TOP-bajnokságban játszanak (Sallai Rolandot és Balogh Norbertet azért nem számoljuk ide, mert ők csak nagy ritkán jutnak szóhoz a Palermóban).

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Talán ezért is érdekes, miként látja a honi utánpótlást az, aki hét éve a Bundesligából figyeli az Magyarországon zajló folyamatokat.

Mi, légiósok sem vagyunk túl sokan, az európai topbajnokságokban meg pláne, de ami igazán szomorú, hogy egyetlen húsz-huszonegy éves magyar srác sincs, aki jegyzett külföldi bajnokságban dörömbölne valamelyik csapat ajtaján. Nem látom, kik jönnek majd a mi generációnk kiöregedése után, kikből táplálkozhat a magyar válogatott

– adott hangot félelmének Szalai a keddi Nemzeti Sportban. A csatár egyszer, bő három éve, a hollandok elleni történelmi vereség (8-1) után már kíméletlenül elmondta a véleményét a magyar futballvalóságról.

Akkor hatalmas vihart kavart mondataival, szavaiért cserébe Pintér Attila azonnal száműzte a válogatottból.

Most garantáltan nem nem akkora visszhangja mondandójának, mégis megjegyezzük, érdemes lenne odafigyelni rá, ezt a figyelmeztetést is meghallani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik