Foci

Már nem Dzsudzsák Balázs a legjobban fizetett magyar sportoló

Két napja még arról számoltunk be, hogy Huszti Szabolcs Kínában tartózkodik, ahol orvosi vizsgálaton vesz részt. Nos, úgy látszik mindent rendben találtak, mert hétfőn pont került az i-re, vagy másképp, a magyar labdarúgó neve rákerült a szerződésére, amivel egyszersmind az is kiderült,

már nem Dzsudzsák Balázs a legjobban fizetett magyar sportoló. Vagy nem egyedül ő. 

Dzsudzsák 2016. augusztusában igazolt Törökországból az Egyesült Arab Emírségek-beli  al-Wahda csapatához. Sajtóinformációk szerint nagyjából évi 3,3 millió euróért cserébe csábult el.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Huszti karrierje a mi szemünkben sokkal pozitívabb. Dzsudzsák soha nem játszott TOP-bajnokságban és az Anzsi Mahacskala-Dinamo Moszkva kontraktus óta, azaz hatodik éve folyamatosan amortizálja az értékét, rendre csak keletre, a pénz irányába szerződik.

Huszti Szabolcs ezzel szemben ott, ahol Dzsudzsák csak nézőként járt, azaz a világ egyik legerősebb bajnokságában számít elismert játékosnak. Innen is másodjára (először a Hannoverből), most épp a Bundesliga dobogós Frankfurtból  vásárolta ki a kínai Csangcsun Jataj.

A vevő jól ismeri, elvégre a 2015/16-os bajnokságban 39 meccsen kilenc góllal és tíz gólpasszal segítette csapatát. Világos: 33 évesen is sztárnak, húzóembernek viszik Kínába a szélsőt. Ez különösen nagy szó.

Huszti fizetése is kevesebb okot ad a találgatásra, mint Dzsudzsáké, lévén a Bundesliga fekete-fehér e téren. Egybehangzó német állítások szerint Huszti a frankfurti fizetésének épp a háromszorosát kapja majd Kínában, ami éves szinten 3,3 millió euró.

Dzsudzsák éves jövedelem tekintetében eddig egyeduralkodó volt, már ami a magyarországi sportolói fizetési listát illeti. Közvetlen mellé zárkózott fel most Huszti, de az is lehet, hogy ilyen-olyan bónuszokkal akár meg is előzi majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik