Foci

“Visszataszító az NB1-es Ferencváros”

fradi-szurkolók (Array)
fradi-szurkolók (Array)
Ha mondjuk egy újpesti ultraoldalon olvassuk ezt a mondatot, nem akadunk fenn, de speciel itt most fradista a fradistának "vájja ki a szemét". Őszintén nem értjük.

A Fradi-ultrákkal foglalkozó fradimob.hu arra buzdít, hogy a február 26-án esedékes Mórahalom-Ferencváros II NB3-as mérkőzésre minél többen legyenek ott. Ahogy írják, a környékbeli fradisták mennek, de már most biztos, hogy többen elindulnak majd Pestről, Délvidékről, és déli országrész fradista csoportjai is várhatóak.

A fiúk a Groupama Aréna megnyitása óta elvi okokból – a vénaszkennerre fogják – nem kívánnak NB1-es meccsre járni, ezért olykor a második csapat mérkőzésein mutatják meg, mennyire szeretik a Fradit.

Ezzel nem is lenne semmi gond. De a szerző odabiggyeszt egy mondatot és benne egy jelzőt is:

Azoknak, akik szerint visszataszító az NB1-es Ferencváros, remek alkalom ez a szurkolásra, a barátokkal való találkozásra.

Lehet, csak  mi vagyunk érzékenyek, de tényleg nem értjük, ha valaki rajong a Fradiért, akkor mi okból “visszataszítózza le” a szeretett klubja első csapatát, miközben arra buzdít, hogy a “tarcsi” meccseire minél többen menjenek ki?

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ha a nagy Kubatov-gyűlölet áll a háttérben, úgy lenne itt egy kis ellentmondás.

  • A “tarcsi” ugyanabban a Népligeti-edzőcentrumban készül, épp abban az épületben öltözködik, ugyanazzal a vízzel mosakszik, mint az első csapat.
  • Az edzéseket ugyan Lipcsei Péter és Dejan Milovanovic tartja, de a szakmai vezérfonalat épp az a Thomas Doll – Ralf Zumdick német kettős tartja a kezében, mint az első csapat esetében.
  • Az NB3-as csapat játékosai és a teljes szakmai stáb pont onnan kapja a fizetését, ahonnan az első, ergo nekik épp úgy a “szálka”, Kubatov Gábor az elnökük.
  • Végül, de nem utolsó sorban, aki a “tarcsiban” készül, az szándéka szerint azért küzd, hogy előbb utóbb első csapatos legyen.

Szurkoló urak, hogy van ez:

ma még imádjuk, ezért szurkolunk az ikon, Lipcsei Péter csapatának, mi több, benne fiának, Lipcsei Krisztiánnak, de ha nyáron, amikor ez a tehetséges, 19 éves védő véletlenül felkerül az első csapathoz már visszataszítónak tartjuk?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik