Foci

Szalai Ádám: Szinte minden reggel és este a padlón voltam

Szalai Ádám a csakfoci.hu-nak adott terjedelmes interjút. A 40-szeres válogatott játékos elég őszintén beszélt arról az időszakról, amikor csatárként több, mint 500 napig nem lőtt gólt és a szurkolói kritika kereszttüzében állt.

Nagyon mélyen érintett érzelmileg és önbizalmilag is. Szinte minden reggel és este a padlón voltam, innen kellett felhoznom magam. Esténként mindig próbáltam rendszerezni a gondolataimat, hogy könnyebb legyen. Nem titok, egy szakember is segített ezekben a nehéz időkben, akivel már hosszú évek óta együtt dolgozom. Mivel nem a mának élek, tudom, hogy egyszer még hálás leszek, hogy ilyen szituációkat is átélhettem. Ennek majd biztosan hasznát fogom venni a foci utáni karrieremben, csináljak majd akkor bármit is.

Erwin Koeman, Egervári Sándor, Dárdai Pál, Bernd Storck keze alatt dolgozott a válogatottnál, míg Pintér Attilánál nem kapott meghívót. Az öt edzőt  a csatár egyetlen mondattal jellemezte: 

A saját maguk után hagyott munkájuk értékeli a képességeiket.

Majd kitért Dárdaira és Storckra külön is:

Profizmus, egyéni elképzelés, taktika, bátorság, önbizalom – ezek jellemezték mindkét szakembert. Dárdai miután átvette a válogatottat, beindított egy folyamatot, majd ott kellett hagyni a csapatot, senki nem tudta, hogy ki vigye tovább a munkát. Storck elvállalta, ami hihetetlen bátorságról és önbizalomról árulkodott, de sikereket csakis így lehet elérni.

A pályafutásáról úgy általában így vélekedik:

A 14. évemet kezdtem meg külföldön, ami rengeteg, ha a koromat nézzük. (29 éves – a szerk.) A világ egyik legjobb, legerősebb bajnokságában játszom már nyolcadik éve. Voltak nehezebb és jobb időszakok, de ez így kerek.  Erzsébeti gyerekként büszke vagyok rá, hogy mindezt önerőből elértem.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik