Foci

Maradona: 24 évesen, a Barcában kezdtem drogozni

Az isteni Diego 1982-ben igazolt a katalánokhoz, ahol két évet játszott, majd onnan igazolt Nápolyba, ahol kiteljesedett a karrierje. A napokban díszpolgára is lett a városnak, a Canale 5-nek adott interjújában pedig élete sötét foltjairól is mesélt.

A spanyoloknál, 24 évesen próbáltam először a kábítószert. A mai napig ez életem legnagyobb hibája, mondta.

Állítása szerinte 13 éve tiszta, mert egy idő után belátta, ha folytatja azt az életformát, belehal. Amikor kómában volt, a lánya imádkozott Istenhez, hogy ébredjen fel.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy meghallgatta a lányom kérését.

Arra a kérdésre, hogy a nők, a pénz vagy a kábítószer jelentik-e a legnagyobb veszélyt az életre, egyértelműen azt mondta, “a kábítószer, az öl.”

A nápolyi csapattal bajnokságot, kupát és UEFA-kupát is nyert, a mai napig hálás a klubnak, hogy nagy játékossá nőhette ki magát. Korunk legnagyobb futballistájáról, Leo Messiről azt mondta, nem tűri, hogy egyesek azért tartsák kevesebbre, mert Argentinával nem nyert világbajnokságot.

Hatalmas játékos, akár nyert vb-t, akár nem. Nem láttam még Messihez hasonló játékost. Köszönöm Istennek, hogy Messi argentin. Itt van nekünk Messi, a pápa és én.

A katolikus egyházfőről azt mondta, szerinte Ferenc pápa fantasztikus dolgokat tesz a Vatikánba, még sok-sok, egészségben eltöltött évet kívánt neki.

(ABC, Mundo Deportivo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik