Foci

Kulcsemberét elveszítette, de a három pontot megszerezte a Barca

Nem kezdődött jól az FC Barcelona számára a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 19. fordulójának zárómérkőzése az Eibar otthonában. Nem elég, hogy a Real Madrid és a Sevilla is győzni tudott, még Sergio Busquets is megsérült a találkozó elején.

A válogatott középpályást hordágyon kellett levinni, nem nézett ki valami jól a lába, amelyre csúnyán rátartott Gonzalo Escalante, aki megúszta lap nélkül.

A felsőházban tanyázó hazaiak bátran kezdtek, az első 20-25 percben több veszélyes lövésük is volt, de Marc-André ter Stegen mindig a helyén volt. A katalánok ébredeztek, majd a vezetést is megszerezték a 31. percben. Lionel Messi lövése még lepattant a védőről, de az érkező Denis Suárez – aki Busquets helyére állt be – gyönyörűen kilőtte a hosszú alsót (0-1).

A vendégek az első félidő utolsó perceiben le is zárhatták volna a mérkőzést, de előbb Neymar ziccerben Yoel kapus lábát találta el, majd Arda Turan mellel próbálkozott közelről, végül Luis Suárez a kapufát lőtte telibe.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

A fordulást követően Messi duplázta meg a Barcelona előnyét, az argentin zseni Luis Suárezzel játszott össze, majd szép mozdulattal helyezte a labdát a kapuba (0-2).

Az Eibar kis híján szépített, amellyel szorossá tehette volna a meccset, de Adrian fejesgólját a játékvezető les miatt nem adta meg. A 68. percben végleg eldőlt az összecsapás, Florian Lejeune addig cipelte a labdát, amíg Luis Suárez elvette tőle, az uruguayi pedig higgadtan értékesítette a ziccert (0-3).

Az utolsó percekben Neymar is lőtt egyet, a brazil egy mintaszerű kontra után állította be a végeredményt (0-4).

Győzelmükkel a katalánok tartják a lépést két legnagyobb riválisukkal. Luis Enrique csapatának hátránya egy pont a Sevilla mögött, míg a Real Madrid két egységgel előzi meg őket, igaz a madridiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Eredmény – La Liga, 19. forduló

Eibar – FC Barcelona 0-4 (0-1)
Gólszerző: D. Suárez (31.), Messi (50.), L. Suárez (68.), Neymar (90+1.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik