Foci

Costa góllal tért vissza, győzött a Chelsea

Papíron könnyű mérkőzés várt a listavezető Chelsea-re az angol Premier League 22. fordulójának zárómérkőzésén, ugyanis a kieső helyen álló Hull City volt Antonio Conte csapatának ellenfele.

A Kékek nem meglepő módon nagy fölényben játszottak az első félidőben, de egészen a ráadás hetedik percéig nem tudtak betalálni. Akkor egy jobb oldalról középre tett labdát a visszatérő Diego Costa lőtt a kapuba (1-0). A brazil születésű spanyol csatárnak ez volt a 100. meccse a Chelsea-ben és már az 52. gólját jegyezte.

Az első játékrészben kilenc percet hosszabbított a játékvezető, ugyanis a vendégek játékosa, Ryan Mason súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, és hosszú percekig ápolni kellett.

A fordulást követően nem erőltette a hazai gárda, a Tigrisek többször is el tudtak jutni Thibaut Courtois kapuja elé. A találkozó krónikájához tartozik, hogy 1-0-nál a vendégek nem kaptak meg egy tizenegyest, amikor Marcos Alonso buktatta Abel Hernándezt.

A mérkőzés a 81. percben dőlt el, akkor Cesc Fábregas szabadrúgása után Gary Cahill bólintott a kapuba (2-0). A londoniak nyolc ponttal vezetik a bajnokságot az Arsenal előtt.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Eredmény – Premier League, 22. forduló

Chelsea – Hull City 2-0 (1-0)
Gólszerző: D. Costa (45+7.), Cahill (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik