Foci

Újra pályán a Chapecoense

Újra pályán a Chapecoense

A decemberi repülőgép-szerencsétlenség után újjáépülő brazil klub megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

A brazil Chapecoense labdarúgócsapatának repülőgépe decemberben zuhant le Kolumbiában, a 81 utas közül csak hatan maradtak életben. A játékosok többsége és a szakmai stáb életét vesztette a tragédia során. A Copa Sudamericana döntőjének első meccsére utaztak, az ellenfél, a kolumbiai Atlético Nacional később felajánlotta, hogy a Chapecoense kapja meg a trófeát – így is történt.

A klubvezetők jelezték, folytatni akarják. Rengeteg brazil együttes nyújtott segítséget, így a három meglévő labdarúgó mellé sokan érkeztek kölcsönbe, párakat le is tudott igazolni a Chapecoense és az utánpótlásból is felkerültek páran az első csapathoz. Így az új edző, Vagner Mancini vezetésével egy

30 fős keret kezdte meg a felkészülést a szezonra.

Január 27-én már a Primeira Ligában játszik a csapat, a Joinville-t fogadják hazai pályán. Bár a többi brazil klub felvetette, hogy kapjon hároméves védettséget a Chapecoense, azaz ez idő alatt ne eshessen ki az élvonalból, nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel. A pályán szeretnék bizonyítani, hogy az élvonalban a helyük.

MTI/AP/Andre Penner
MTI/AP/Andre Penner
MTI/AP/Andre Penner
MTI/AP/Andre Penner
MTI/AP/Andre Penner
MTI/AP/Andre Penner
Olvasói sztorik