Foci

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén

A Real Madrid és a Juventus is fennállása 33. bajnoki címére hajt, mindkét együttes jó úton halad efelé, hiszen vezetik hazájuk bajnokságát. A Királyi Gárda ráadásul spanyol rekordot döntött januárban, 40 meccsen maradtak veretlenek a Blancók.

A nagy sorozatnak a Sevilla vetett véget, az andalúzok őrült meccsen fordítottak a hajrában a La Liga 18. fordulójában. A hispán csúcs összejött, de a Juventus veretlenségi rekordját (43) nem tudta megdönteni Zinedine Zidane együttese.

Az Öreg Hölgy továbbra sem bánik kesztyűs kézzel a vendégeivel, a Zebrák bődületes rekordot tudhatnak magukénak, zsinórban 26 mérkőzést nyertek hazai pályán a Serie A-ban, amivel saját, 2014-es rekordjukat adták át a múltnak.

Ezt a páratlan olasz csúcsot vasárnap a Lazio ellen javíthatják tovább, az alábbiakban sorra vesszük, kik vonulhatnak még be a történelemkönyvekbe 2017-ben.

Greaves nyomdokain

Cristiano Ronaldo mindent megnyert tavaly a Reallal és a portugál válogatottal, meg is kapta pályafutása negyedik Aranylabdáját.

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén 1
Fotó: AFP / Jorge Guerrero

A 31 éves támadó történelmi rekordot adhat át a múltnak 2017-ben: a Tottenham-legenda, Jimmy Greaves 366 góllal szomorította az ellenfeleket a 60-as években, nála többször senki nem talált be Európa topbajnokságaiban (angol, német, spanyol, olasz, francia).

CR jelenleg 356 találatnál jár, úgyhogy hamarosan ő lehet minden idők legeredményesebbje.

Megint 500

Lionel Messi novemberben meglőtte 500. gólját a Barcelonában. Ebben a barátságos találkozók is benne vannak, idén a tétmeccseket tekintve érhet el ehhez a mérföldkőhöz.

Jelenleg 490-nél jár, azzal a bizonyos 500.-kal egyedüliként dicsekedhet majd, hiszen korábban senki nem lőtt ennyit a katalánok színeiben.

BL-századosok

Ki lesz vajon az első futballista, aki eléri a 100 gólos álomhatárt a Bajnokok Ligájában? Hamarosan erre a kérdésre is választ kapunk, hiszen a fent említett két klasszis nagyon rajta van az ügyön.


Messi az aktuális kiírásban már tíznél jár, de az örökranglistán ő van kétgólos hátrányban Ronaldo mögött. A portugál öt találatra van az álomhatártól, az argentin pedig 93-szor köszönt be a legrangosabb európai kupasorozatban.

A manchesteri mérföldkő

249. Ennyi gólt lőtt Wayne Rooney a Manchester Unitedben.

A Reading elleni FA-kupa mérkőzésen (4-0) érte utol Sir Bobby Charltont, a Stoke City elleni bajnokin pedig le is hagyhatja a legendát.

Ha már itt tartunk Zlatan Ibrahimovic gyakori költözködése okán elsőként találhat be hét különböző csapat (Ajax, Juventus, Internazional, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United) játékosaként a Bajnokok Ligájában.

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén 2
Fotó: Joe Toth / DPPI

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson 2017-ben PL-beli 4. hely, vagy EL-győzelem kell. A svéd csatár az előbbi cél élharcosa, 14 találattal – Diego Costával és Alexis Sánchezzel holtversenyben – vezeti az angol bajnokság góllövőlistáját, így jó esélye van arra, hogy első külföldi játékosként a lista élén végezzen bemutatkozó szezonjában.

“Kétszázados” csodakapus

2015. nyarán a Chelsea elpasszolta Petr Cech játékjogát, a 34 éves kapus azóta az Arsenalnál gyűjtögeti a clean sheeteket (kapott gól nélküli meccs), és rendre bizonyítja, hogy elképesztő reflexei vannak:

388 összecsapáson lépett pályára a Premier League-ben, 185-ször nem kapott gólt, közel jár ahhoz, hogy 200 clean sheettel fejezze be Angliában, amire korábban senki nem volt képes.

Marad-e Maradona Marek?

Továbbra is Diego Maradona a Napoli történetének legeredményesebb támadója, de már nem sokáig lesz ez így.


Marek Hamsík ugyanis nagyon beindult, legutóbb a Pescara elleni bajnokin köszönt be, így már csak kilenc találatra van az argentintól.

Mesternégyes

Carlo Ancelotti neve összeforrt a sikerrel az évek során, amelyik csapat kispadján megfordult, ott előbb-utóbb bajnoki cím állt a házhoz.

A Chelsea-t, a Milant és a Paris Saint-Germaint vezette eddig sikerre, de jó úton halad afelé, hogy a Bayern Münchent is a csúcsra repítse.

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén 3
Fotó: Lars Baron / Getty Images

A bajorok 16 forduló után három ponttal vezetnek, ha összejön az olasznak a Bundesliga-győzelem, ő lesz az első vezetőedző, aki az öt topbajnokságból négyben diadalmaskodik.

A Real Madridnál dolgozott talán a legerősebb kerettel edzői pályafutása során, mégsem jött össze neki az a fránya La Liga-győzelem, a tizedik BL-siker viszont annál inkább.

Leeresztett Leicester-lufi

Ki ne tudná, hogy a Rókák nyerték 2016-ban a Premier League-et, a Leicester City diadalmenetétől volt hangos tavaly a sportsajtó.

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén 4
Fotó: Michael Regan / Getty Images

Claudio Ranieri együttesét (meglepetésre) nem kapták szét a tehetős klubok, “csak” N’Golo Kanté távozott a meghatározó játékosok közül, de a kiscsapat így is bőven alulmúlja tavalyi teljesítményét.

Jelenleg 21 ponttal a 15. helyen állnak Riyad Mahrezék, ha 50 egységnél kevesebbet gyűjtenek az aktuális kiírásban, akkor az övék lesz a valaha volt legrosszabb címvédési kísérlet.

A Real Madrid már elhasalt, de ezek a rekordok még megdőlhetnek idén 5
Fotó Kieran McManus / DPPI

Kanté egyébként úgy tűnik jó lóra tett, a Chelsea 21 forduló után 7 ponttal vezeti a PL-t, ő speciel azzal alkothat maradandót, hogy egymás utáni két évben, két különböző csapattal nyer angol bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik