Foci

Sokkoló vereségbe szaladt bele a Manchester City

Az Everton 4-0-ra verte Pep Gurdiola csapatát. A katalán szakember még sosem kapott ekkora pofont bajnokin edzői pályafutása során.

A riválisok közül a Chelsea, a Tottenham és az Arsenal is nyerni tudott a fordulóban, úgyhogy a Manchester City mondhatni győzelmi kényszerben lépett pályára. Pep Guardiola csapata az Evertonhoz látogatott, a liverpooli csapat pedig híres arról, hogy mindig kellemetlenkedik a nagyobbak ellen.

Most sem volt ez másképp, mert bár a City ismét kisajátította a labdát, nem tudta feltörni a hazai védelmet. Közben az Everton meg az első valamirevaló helyzetéből gólt lőtt, Lukaku lőtt higgadtan az alsó sarokba a 34. percben.

Lukaku gólja:

Egy ilyen első félidő után valóságos sokk lehetett a manchesteriek számára, hogy a 47. percben Mirallas is betalált, így már 2-0-ra vezetett az Everton. A legszebb az egészben, hogy két kapuralövésből.

Mirallas duplázta meg az előnyt:

A folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott a City, de nemhogy a szépítés nem sikerült, újabb gólt kaptak. Davies a 79. percben döntötte el a mérkőzést első evertonos góljával. Sőt, a 94. percben még a csereként beküldött Lookman is eredményes volt, 4-0-ra ütötte ki a Cityt az Everton.

Pep Guardiola edzőként még sosem veszített el 4-0-ra egyetlen bajnokit sem.

Davies nagy szólója és gólja:

Lookman állította be a 4-0-t:

A Manchester City így maradt az ötödik helyen, ha a Manchester United legyőzi a Liverpoolt, akkor pontszámban be is éri a városi riválist. Az Everton megerősítette a hetedik helyét.

Eredmény – Premier League, 21. forduló

Everton – Manchester City 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Lukaku (34.), Mirallas (47.), Davies (79.), Lookman (90+4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik