Foci

Premier League: csapata legjobbja, de nem akar játszani

Elég érdekes helyzet alakult ki a West Ham Unitednél. Fontos meccs vár szombaton a Kalapácsosokra a londoni rivális Crystal Palace ellen az angol bajnokságban, amit nagy valószínűséggel kihagy a csapat legjobbja, Dimitri Payet.

Sőt, jelen állás szerint az is kérdéses, hogy valaha pályára fog-e lépni a West Hamben.

Slaven Bilic vezetőedző a csütörtöki sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra, hogy Payet-nak nem áll szándékában többet a londoniaknál játszani, azt akarja, hogy eladják. A horvát menedzser így kész tények elé lett állítva, és a brit lapok már olyanokat írnak, ha mégis játszatni akarná, akkor Payet sérülést színlelne.

A Daily Mail azt írja, a 29 éves, Európa-bajnoki ezüstérmes Payet visszavágyik Marseille-be, legalábbis elég sűrűn tartja a kapcsolatot Rudi Garcia vezetőedzővel és korábbi klubjának az elnökével.

Bár a West Ham United többször hangoztatta, hogy nem akarja őt eladni a télen, a jelenlegi helyzet is tarthatatlan. 10 millió fontért vették 2015 nyarán, most 25-30 millióra becsülik az értékét. Más kérdés, hogy fizet-e érte bárki is ennyit, ráadásul Payet a West Ham történetének legjobban kereső játékosa a maga heti 125 ezer fontos fizetésével, amivel más bajnokságokban biztosan az élmezőnyben lenne. Tavaly hosszabbított egyébként 2021-ig…

A hírek szerint a Marseille mellett a listavezető Chelsea is szívesen leigazolná a Premier League egyik legjobb középpályását, és vélhetően más klubok is figyelemmel kísérik a történéseket.

A West Ham United 2 forduló után csak a 13. a Premier League-ben. Payet ebben a szezonban két gólt és hat gólpasszt tett be eddig a közösbe. Az osztályzatok alapján csapata legjobbja volt, így a távozása elég nagy veszteség lenne a londoniak számára.

Egy összefoglaló Dimitri Payet előző szezonjáról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik