Foci

Felújították az újpesti stadiont, csak focizni nem lehet benne

Szerdán volt a hatósági bejárás a felújított Szusza Ferenc Stadionban. Az mlsz.hu cikke szerint a résztvevő szervek: az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem, az országos mentőszolgálat és a rendőrség képviselői a helyszíni szemle során megállapították, hogy

jelenlegi állapotában a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak, a stadionbiztonsági- és a beléptetőrendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel sem, így az Újpest FC nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-től.

Mindez azt jelenti, hogy a klub a hiánypótlás és az újbóli hatósági bejárás után kérheti a pálya hitelesítését. Február elejéig lehet orvosolni a hibákat, hogy az NB I tavaszi rajtjáig rendben legyen minden. Ez azért is fontos, mert az Újpest március 4-én a Ferencvárost már otthon fogadná, ami teljesen érthető.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökkent, a hazai és a vendégszurkolók szektora felcserélődött, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A rekonstrukciót a szurkolók kényelemérzetének növelése indokolta: a mosdókat felújították, illetve további büféhelyiségek kerültek kialakításra, emellett a sajtórész is teljesen megújult – írja az mlsz.hu.

Érdekesség, hogy a klub maga egy független szakértőt kért fel, hogy megvizsgálja a felújítási munkálatokat, ekkor egy 63 pontból álló hibalistát adtak közzé. Ez még november elején volt, a jelek szerint nem sikerült mindent megoldani. Az UTE nem bérlője a stadionnak, így nem illetékes a felújításban és emiatt nem is álltak szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel.

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik