Foci

Német szakember neveli ki a jövő Dárdai Páljait

Jörg Daniel veszi át a hazai futballedzők képzésének vezetését – számol be az mlsz.hu.

A 65 éves szakember a Német Labdarúgó-szövetségtől érkezik, az ünnepek után áll munkába.

Nagy örömmel vágok neki a magyarországi feladatnak. Bár a német szövetségnél több évtizedes tapasztalatot szereztem, első és legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy Magyarországra érkezve megismerjem a környezetet, a jelenleg működő rendszert és annak szereplőit, hogy aztán én is ismertessem az elképzeléseim, és közösen jelöljük ki a fejlődés irányát. Egy dolog biztos: nem szeretném a magyar futballra egy az egyben átültetni a német megoldásokat

-nyilatkozta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának a kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező tréner.

Daniel 1999 és 2004 között az U15-ös és az U17-es korosztály képzéséért volt felelős, emellett a német válogatott kapusedzőjeként is dolgozott. 2004 óta a német szövetség tehetségkutató és -gondozó programját vezette, illetve a kapusedzőképzés felelőseként tevékenykedett.

Az MLSZ rögzítette, hogy a szövetség elnöksége 2011 augusztusában fogadta el a 2020-ig szóló, 10 éves stratégiát, amely a hazai labdarúgás teljes megújítását célozza.

Az elmúlt öt évben több mint 800 pályát épített és 1800 pályát újított fel az MLSZ, az OTP Bank Bozsik-programban pedig mára több mint kétszázezer gyerek focizik. 2016-ban a szakemberképzés területén 8 továbbképzésen mintegy 4600 résztvevő bővíthette tudását, emellett a Grassroots és az amatőrfutball területén 660 fő, az UEFA A-B, a kapusedzői- és az erőnléti edzőképzésben pedig 139 fő vett részt oktatáson, tanfolyami képzésben pedig további 1200 szakember részesült

-olvasható a szövetség összegzésében. A cikkből azt is megtudtuk, hogy Jörg Daniel munkáját igazgató-helyettesként Sisa Tibor segíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik