Foci

Kassai Viktor elárult egy nagy titkot

Ahogyan arról beszámoltunk, Kassai Viktort futballtörténelmet írt, amikor a videóbíró segítségével ítélt meg egy büntetőt a klubvilágbajnokságon.

Leginkább erről beszélt az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában, mint mondta, az volt az elvárás, hogy úgy vezessék a meccset, mintha nem állna rendelkezésre a visszanézés lehetősége. Egy 50 oldalas dokumentumban foglalták össze, mit lehet tenni és mit nem, iszont felmerült egy kérdés mindenkiben: mi lett volna, ha a Nacional kontrázni kezd?

A videóbíráskodás használati protokollja szerint amennyiben kontratámadás következett volna a pályán a kolumbiaiak részéről, akkor kénytelenek lettünk volna azonnal megszakítani a játékot a döntés meghozatala érdekében, ám mivel a japán együttes birtokában maradt a labda, így várhattunk a következő játékmegszakításig.

Kassai elmondta azt is, hogy három, magasan kvalifikált játékvezető követte a meccset a képernyőknél, az egyikük szólt r a fülére, hogy vissza kéne néznie az esetet. Azt, hogy ez a videóbírózás jó vagy sem, azt Kassai szerint most majd jól kivizsgálja a FIFA, mert a legfontosabb a játék folyamatossága.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik